Az MBH Bank Budapest XIII. kerületében építi fel új központi irodaépületét, amely a tervek szerint 2026 elejére készülhet el – jelentette be szerdán a pénzintézet. A bank közleménye szerint a Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, közel 13 ezer négyzetméteres, a Raiffeisen Bank irodaépülete előtti telek szolgál a bank székházának alapjaként.

Budapest, 2023. április 30.Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik.MTI/Kovács Attila Budapest, 2023. április 30.
Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik.
MTI/Kovács Attila
Az MBH Bank az OTP után Magyarország második legnagyobb pénzintézete.
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az MBH a BÉT honlapján közölte, hogy leányvállalata, az MBH DOMO Kft. szerdán adásvételi szerződést írt alá a telek megvásárlásáról, de pénzügyi részleteket nem közöltek.

A pénzintézet közleménye alapján több lehetséges helyszínt is megvizsgáltak, és a kiválasztásnál fontos szempont volt a központi elhelyezkedés. A telken már megkezdődtek a mélyépítési munkák és egyes alépítmények már elkészültek.

Azt is közölték, hogy a több toronyból álló székház a környék emblematikus és markáns építménye lesz, a bank kifejezett célja, hogy az épületegyüttes vizuális élményt nyújtson az ott elhaladóknak és organikusan illeszkedjen a városképbe.

A vezető magyarországi pénzintézetek közül a Raiffeisen Bank, az Erste Bank és az OTP Bank székháza is a XIII. kerületben található.

Az MBH Bank a beruházás pénzügyi részleteiről nem nyilatkozott.

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre, április végére. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba.

A bank összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 445 milliárd forintot, amivel az OTP Bank után hazánk második legnagyobb pénzintézete.

Az MBH Bank csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, a legtöbb fiókja van Magyarországon és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat. A banknál elhelyezett betétállomány meghaladja a 6400 milliárd forintot, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárdot.

Átalakult az MBH Bank felső vezetése

Lezárult az MBH Bank fúziója, a hitelintézet élére pedig három új vezérigazgató-helyettest neveztek ki. Egerszegi Ádám, Bakonyi András és Puskás András a változó szakmai és üzleti elvárások kezelésével lesznek megbízva.