A fúziós folyamat lezárultával, a változó szakmai és üzleti hangsúlyoknak megfelelően az MBH Bank Nyrt. felső vezetése is átalakult: mostantól Egerszegi Ádám általános vezérigazgató-helyettesként, Bakonyi András kockázatkezelési vezérigazgató-helyettesként, Puskás András pedig önkormányzati kiszolgálásért, egyházakért, ESG-ért és fenntarthatóságért, kommunikációért és államigazgatási kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját az MBH Banknál – jelentette be a pénzügyi szolgáltató.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Egerszegi Ádám transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettes általános vezérigazgató-helyettesként folytatja munkáját, megtartva eddigi feladatköreit ezentúl az elnök-vezérigazgató által számára delegált további feladatokkal bővült hatásköre. 

Bakonyi András vezérigazgató-helyettesként irányítja a kockázatkezelési területet, formálisan is átvéve a decemberben távozott vezérigazgató-helyettes, Szomolai Csaba feladatait.

Túljegyezték az MBH-kötvényeket

Több mint kétszeres túlajánlással zárult az MBH Bank első MREL-képes kötvényének aukciója.

Puskás András mostantól önkormányzati kiszolgálásért, egyházakért, ESG-ért és fenntarthatóságért, kommunikációért és államigazgatási kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesként vesz részt a bank felső vezetésében. 

Kinevezésével egyebek között lehetőség nyílik az MBH Bank ESG-törekvéseinek további fejlesztésére, valamint az önkormányzati pénzügyi piacon elért szilárd pozíciójának erősítésére, ahová jelenleg több mint 1200 számlavezetett önkormányzat és további 3100 önkormányzati intézmény, vállalat tartozik. 

Az MBH Bank a hármas banki fúzió folyamatának lezárultával alakította át felső vezetői körét. Az MBH Bank Magyarország második legnagyobb bankja. Univerzális bankként 2023. május 1-jén kezdte meg működését. Célja egy új minőségű ügyfélélmény kialakításával, nemzetközi szinten is élenjáró technológiák bevezetésével a hazai piacvezető szerep megszerzése és a nemzetközi terjeszkedés.