Egy videófelvétel szerint leállt a Tesla fremonti gyára, legalábbis erre utal, hogy a hatalmas üzemről készített videón igen kevés mozgás látható, ráadásul a cég legutóbbi negyedéves eredményeit ismertetve vezérigazgató is jelezte, hogy fejlesztések miatt a mostani július–szeptemberi időszakban több gyár is bezárhat.

Musk egészen pontosan arról beszélt, hogy az éves 1,8 millió autó leszállításáról szóló célt továbbra is tartja az autógyártó, ám a harmadik negyedévben csökkenhet a termelés, mert fejlesztések miatt leállhatnak egyes gyárak. A cégvezető akkor nem árulta el, hogy mely üzemekről lehet szó, ám az Electrek szerint jó eséllyel a fremonti és a sanghaji lehet az, mivel ezekben készülnek a Model 3-ak, melyek várhatóan megújulnak a közeljövőben, ami a gyárak fejlesztését is szükségessé teheti.

Fotó: AFP

A fremonti üzem felett egy drón szállt el kedden, és felvételeket készített, melyek arról tanúskodnak, hogy a gyárban valóban legalább részben szünetel a termelés, üresek a parkolók, és a kamionok sem ingáznak ki-be.

Azt ugyanakkor nem tudni, meddig is tarthat majd a gyártás leállítása a kaliforniai Tesla-gyárban, mint ahogy arról sincsenek pontos információk, hogy mikortól áll vissza termelés a tízezer főt foglalkoztató egységben.