Több mint ezer embert bocsátott el az elmúlt hetekben a kriptotőzsdét üzemeltető Binance egy olyan költségcsökkentési folyamat során, amelynek eredményeként a vállalat elveszítheti személyi állományának több mint harmadát – írta pénteken a The Wall Street Journal.

Illustration cryptoFRANCE, 2023-03-16. Illustration of BINANCE. The Binance cryptocurrency exchange platform continues to develop its service offering around the world. And it is in France that the Changpeng CZ Zhao crypto exchange brings a partnership with Ingenico. This new offer will allow you to pay directly with in-store cryptocurrencies from your smartphone.
FRANCE, 2023-03-16. Illustration de BINANCE. La plateforme d’echange de cryptomonnaies Binance continue de developper son offre de services partout dans le monde. Et c’est en France que la crypto-bourse de Changpeng CZ Zhao apporte un partenariat avec Ingenico. Cette nouvelle offre va permettre de payer directement avec les cryptomonnaies en magasin depuis le smartphone.
Photography by Riccardo Milani / Hans Lucas (Photo by Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Fotó: Shutterstock

A múlt héten egy sor vezető is távozott a Binance-tól, köztük Patrick Hillmann stratégiai igazgató.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) múlt hónapban tizenhárom vádpontból álló keresetet nyújtott be a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét üzemeltető cég és vezérigazgatója, Changpeng Zhao ellen. A SEC szerint a Binance és vezetője a „megtévesztés hálózatát” hozta létre, amelynek a kereskedési volumen mesterséges felduzzasztása ugyanúgy része volt, mint az ügyfelek eszközeinek átirányítása. A vállalat visszautasította a vádakat.

Az alkalmazottak elbocsátása ezen a héten is folytatódott, és egykori munkavállalók szerint elsősorban az ügyfélszolgálati dolgozókat érintette. A leépítések globálisak voltak, beleértve mintegy három tucat indiai ügyfélszolgálati alkalmazottat is.