Éves viszonylatban 20 százalékkal bővülő adózás utáni eredményt jelez előre az OTP második negyedéves teljesítménye kapcsán a bank elemzői konszenzusa. Az eredmények negyedéves összehasonlításban is javulhattak.

Bucharest,,Romania,-,Dec,15,,2019:,Otp,Bank,Logo,And
Fotó: Shutterstock

A 14 elemzőcég által összeállított elemzői konszenzus szerint az OTP Bank negyedéves bevétele éves összehasonlításban 21 százalékkal, 477 milliárd forintra nőhetett, főként a 322 milliárdra rúgó kamatbevétel, illetve a 111 milliárd forintos díj- és jutalékbevétel nyomán.

A legnagyobb hazai pénzintézet üzemi eredménye 20 százalékkal, 247 milliárd forintra bővülhetett, adózás előtti eredménye pedig éves alapon 230 milliárd forintra nőhetett.

A bank által befizetendő társasági mértéke éves szinten 170 százalékkal, 35 milliárd forint környékére emelkedhetett, így a konszolidált korrigált adózás utáni eredmény 20 százalékkal növekedve 194 milliárd forintra rúghat.

Szárnyalnak az OTP részvényei

Az OTP részvényei az idén közel 25 százalékot erősödtek, a hazai pénzintézet papírjainak szárnyalását pedig a ma reggel bejelentett olasz extraprofitadó híre sem tudta megállítani, amely az európai bankszektor számára lényeges fájdalmakat okozott.

Zuhannak az európai bankrészvények – az OTP viszont száguld a jó inflációs adat miatt

Váratlanul nehéz napra ébredtek kedden az európai bankok. Olaszországban 40 százalékos extraprofitadót vetettek ki a pénzintézetekre, míg Amerikában a Moody’s megkezdte a leminősítéseket a szektorban. Jószerivel csak a kedvező hazai makroadatokkal és elemzői várakozásokkal megtámogatott OTP képes szembeszállni a trenddel.