A Juul Labs a dolgozók 30 százalékénak elbocsátását tervezi. A régóta csődközelben lévő vállalat a múlt hónapban a kiskorúakat kiszűrő e-cigivel jelentkezett. Már tavaly is csak a nagybefektetőibe kapaszkodva kerülte el a csődöt az e-cigaretta-gyártó. Miután tavaly nyáron az amerikai szövetségi élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA) megtiltotta a cég termékeinek árusítását, és felszólította a kiskereskedőket, hogy távolítsák el a polcaikról a Juul e-cigaretta-készülékeit és -kapszuláit. Bár a vállalat fellebbezése felfüggesztette az intézkedést, a befektetők aggodalmaskodnak. A menedzsment továbbra is tőkebevonásra vagy eladásra törekszik.

Morgantown,,Wv,-,29,March,2019:,Vype,E-cigarette,With,Juul
Fotó: Shutterstock

Dolgoztunk, harcoltunk, lépéseket tettünk annak érdekében, hogy instabilból stabillá váljunk

– mondta K. C. Crosthwaite, a Juul vezérigazgatója szerdán, hozzátéve: szilárdan hisznek benne, hogy termékalkalmazásaik megérdemlik az FDA-engedélyt.

A tervezett leépítések után 

650 munkavállaló marad a cégnél, ahol néhány éve még 4 ezren dolgoztak.

Korábban piacvezető volt a Juul az Egyesült Államokban, most 25 százalék körüli a részesedése az e-cigaretta-eladásokból.

A cég szóvivője közölte, hogy 

nem fontolgatják a csődbejelentést.

Az Egyesült Államok szabályozói 2018-ban kezdték korlátozni a piacot, amikor a Juul elegáns párologtatói a tizenévesek státuszszimbólumaivá váltak, s megnőtt a kiskorúak e-cigaretta-használata.