A pénteki indexcsúcs után a hétfői bizonytalan befektetői hangulatban korrigált a BUX. A délelőtti enyhe hullámvölgyet követően azonban a déli harangszóra ismét visszakapaszkodott 58 ezer pont fölé a pesti vezető indexe. Ezzel a minimális plusszal is felülteljesítette a mutató délelőtt a német DAX indexet és a régiós versenytárs lengyel WIG indexet, melyek enyhe mínuszba süllyedtek.   

bét
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A kirobbanó osztalékígérettel kecsegtető, pénteki bejelentés nyomán 10 százalékot pattant a Magyar Telekom. Ám ennek ellenére 

még hétfőn délelőtt is kitartott a telekomrészvény lendülete,

mely félmilliárdos forgalommal, már délre leküzdötte a következő ellenállási szintet 527 forintnál, s 530 forintig kapaszkodott. 

Elakadt az OTP felfelé araszolgatása, s korrekció indult a bankpapír piacán. Délig közel 700 milliós forgalommal, bő fél százalékot csúszott lefelé, s 14 635 forint környékén mozgott. 

A Mol pár forinttal visszacsúszott a 2750 forintnál húzódó 200 napos mozgóátlag alá. A Richter hétfő délelőtt nem ért el értékelhető forgalmat. 

Az Opus 200 milliós forgalommal 2 százalékot emelkedett.

A 200 napos és az 50 napos mozgóátlagokról pattant fel az euró-forint hétfőn reggel, és már délelőtt átlépte a jegyzés a forint gyenge oldalán, a 384,13-nál húzódó ellenállást, amelyet a 30 napos mozgóátlag képez. A technikai szint 

szignifikáns áttörése esetén indulhat nagyobb forintgyengülés

a 389-es szint irányába.