Kereken 10 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 10 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön – közölte az ÁKK.

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 36,97 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 17,5 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 8,45 százalék volt, 8 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakultnál. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 3 éves kötvényekre 8,31 százalék volt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 72,76 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 37,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 16 bázisponttal alacsonyabb, 7,65 százalékos átlaghozamon.

A papírok szerdai másodpiaci referenciahozama 7,52 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 34,90 milliárd forintból, szintén megemelt értékesítéssel, 18,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,61 százalék volt, 6 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. Itt a szerdai másodpiaci referenciahozam 7,48 százalék volt.