Szerző: Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője 

A hazai részvényindex a múlt héten is az 56–57 ezres tartományt járta be: az 56 ezer pontos támasz szinte hajszálpontosan fordította meg a mozgást, amely után jelenleg már az 57 ezer pontos ellenállás áttörésével próbálkozik. Siker esetén további ezerpontos emelkedés várható. A vezető részvények közül az OTP technikai képe semleges, enyhén pozitív, a Richter és a Mol esetében inkább pozitív, míg a Magyar Telekom grafikonja inkább negatív. 

Nem lesz hiány izgalmakban a következő napokban, hiszen minden vezető kibocsátó közzéteszi a harmadik negyedéves eredményét.

 

Az OTP árfolyama a javuló nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően felfelé vette az irányt, és megközelítette az 50 napos mozgóátlagot, amely pillanatnyilag 13 766 forintnál húzódik. Az indikátorok jelenleg felfelé mutatnak, a lila trendcsatorna felső trendvonala 14 ezer forintnál húzódik, melyet erősít a korábbi csökkenő hullámra mért 61,8 százalékos Fibo-szint is. Így tehát ez egy fontos ellenállást képezhet a későbbiekre, és jó eséllyel megállíthatja az emelkedő hullámot.

 

A Richter árfolyama a 200 napos mozgóátlag közelében fordult és pattant fel, ezzel át is lépett egy rövid távú csökkenő trendvonalat. A következő fontos ellenállás a 30 napos mozgóátlag 8802 forintnál, ha ezt később sikerül áttörni, a jegyzés elérheti az 50 napos mozgóátlagot és a felső Bollinger-szalagot, amelyek 8930 forint közelében húzódnak.

 

A Mol kurzusa a 2885 forintos szintről próbál elrugaszkodni, a következő rövid távú ellenállási szint 2944 forintnál húzódik, ami az októberi felpattanás lokális teteje. Ezt követően pedig 2960 forint közelében ütközhet akadályba. Támaszként továbbra is a 2885 forintos szintet lehet megjelölni.

 

A Magyar Telekom jegyzése a 30 napos mozgóátlag alá került, így a csökkenő trendcsatorna alsó trendvonalát hamarosan 550 forintnál érheti el, amelyet az alsó Bollinger-szalag is erősít. Ezt követően érdemes figyelni az esetleges fordulós jelzéseket, bár az indikátorok jelenlegi állása nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a támasz elesik, és az árfolyam az 525–535 forintos tartomány felé indul.