BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zöldben zárt a pesti tőzsde

A vezető részvények két kivétellel pluszban zárták a napot: a Mol árfolyama nem változott, a Magyar Telekom gyengült.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 531,74 pontos, 0,93 százalékos emelkedéssel, 57 878,43 ponton zárta a napot, több mint 31 milliárd forintos forgalom mellett. Az OTP árfolyama 1,15 százalékkal, 14 515 forintra erősödött, a részvények forgalma több mint 16,4 milliárd forint volt.

_VEZ4456-120231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest 
Budapesti Értéktőzsde  
BÉT 
Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Richter-papírok ára 2,44 százalékkal, 8800 forinra nőtt, 3,8 milliárd forintos forgalom mellett. Az Opus kurzusa 2,25 százalékkal, 386 forintra emelkedett, a részvényekkel több mint 2 milliárd forint értékben kereskedtek. A Magyar Telekom 2,16 százalékkal, 590 forintra gyengült, 665,38 millió forintos forgalomban. A Mol árfolyama (2780 forint) nem változott.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, osztalékminimumot vezetett be az egyik tőzsdei cég. A pesti börze Prémium kategóriájában is jegyzett Vienna Insurance Group (VIG) eddigi osztalékpolitikája a csoport nettó nyereségének 30 és 50 százaléka közötti osztalékot irányzott elő. Ez a mérték ezentúl is irányadó marad, ám most a cég igazgatótanácsa a kiszámíthatóság érdekében ezt azzal egészítette ki, hogy a jövő évtől legalább az előző évivel megegyező osztalékot fizetnek a részvényeseknek.

Középmezőny a magyar tőzsdén: az a jó hír, ha nincs hír

Több alkalommal is történelmi rekordot döntött a BUX index a nyár végén és az ősz elején, kissé elvonva a figyelmet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett közepes kapitalizációjú (midcap) részvényekről. Pedig szép csendben a midcap papírokból összeállított BUMIX is historikus csúcsra ért, augusztus 22-én története során először sikerült ötezer pont felett zárnia. A BÉT második számú indexe 5094,6 pontról korrigált, de nem nagyot, továbbra is 3-4 százalékra van a rekordtól. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.