A lengyel PKO BP 650 forintról 1120 forintra emelte a Magyar Telekom-részvények célárát – szúrta ki a Tőzsdefórum pénteken. A lengyel bank 2025-ig 35 százalékos EBITDA-növekedést vár, az áremeléseknek, a csökkenő energiaköltségeknek és a lényegesen alacsonyabb adótehernek köszönhetően. 

Budapest, 2022. június 6.A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületű székháza a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllői út találkozásánál. A TIBA Építész Stúdió projektjeként létesült épület 2022-ben elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Budapest, 2022. június 6.
A 2018-ban átadott Magyar Telekom és T-Systems 58 ezer négyzetméter alapterületű székháza a főváros IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút és Üllői út találkozásánál. A TIBA Építész Stúdió projektjeként létesült épület 2022-ben elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Ez is megtörtént, messze 1000 forint fölé emelték a Magyar Telekom célárát.  
Fotó: Róka László / MTI

A portál hozzáteszi, hogy jelenleg rendkívül vonzó szinteken forognak a Telekom részvényei, az EV/EBITDA (vállalati érték / EBITDA) hányadosa 3,5-ön áll, míg a 2025-ös osztalékhozam eléri a 16 százalékot.

A londoni csoport (LSEG) elemzői konszenzusának medián értéke ezzel 865 forintról 930 forintra nőtt. 

A céget követő elemzők közül az új célárral egyébként a PKO BP adta a Magyar Telekomra a legmagasabb célárat, egyúttal elsőként 1000 forint fölé téve a lécet. A többi brókerház célárai 969 és 711 forint között szóródnak.

Az 1120 forintos célár 49 százalékos, míg 930 forintos konszenzus közel 24 százalékos felértékelődési potenciált kínál a papír csütörtöki, 751 forintos zárértékéhez mérten.

Pénteken amúgy a délután 3-ig 0,9 százalékkal, 758 forintra drágult.