Ünnepélyes keretek között debütált péntek reggel a Gloster Infokommunikációs Nyrt. a BÉT szabályozott piacán. A vállalat részvényei az immár 21 kibocsátót számláló Standard kategóriába tartoznak – közölte az IT-cég. 

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Szekeres Viktor, a Gloster alapítója

Nagy utat tett meg a Gloster

A szimbolikus becsengetésen a Gloster képviseletében Szekeres Viktor alapító, az igazgatóság elnöke és az igazgatóság tagjai (Gayer Attila, Járdán Tamás, Kiss Tibor, Lódi Oszlánszki Péter), a BÉT képviseletében pedig Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója is részt vett.

A kezdetben hardverorientált Gloster – az elmúlt két évtizedben nagy utat megtéve –, mára innovatív, szoftverfejlesztésre és informatikai szolgáltatásokra specializálódott vállalattá nőtte ki magát. A társaság aktívan keresi azokat az informatikai vállalkozásokat, amelyek felvásárlásával közelebb juthat stratégiai céljaihoz, többek között a portfóliófejlesztésben és a nemzetközi terjeszkedésben.

A Gloster eddigi tőkepiaci útja során igénybe vette a BÉT valamennyi szolgáltatását, amelyek a középvállalatok tőzsdei felkészülését segítik: a BÉT50 Klubtól, a Mentor programban való részvételig. A társaság 2020-ban, többek között a Széchenyi Alapok és magánbefektetők befektetése révén csatlakozott a BÉT középvállalatokra kialakított Xtend-piacához, valamint még ugyanabban az évben sikeresen elvégezte a BÉT által Magyarországon meghonosított vállalatfejlesztési képzést, az ELITE Programot. Jelen kategóriaváltás a tőkepiaci jelenlét újabb mérföldkövének tekinthető, amely jelentősen támogathatja a társaság növekedési terveinek megvalósítását.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a befektetői kommunikációra és a transzparenciára, ezáltal a befektetői bizalom erősítésére, amelyet többek között a rendszeres befektetői tájékoztatások, befektetői klubok támogatnak. A Gloster 2022-ben az Xtend-kibocsátók közül elsőként került be a BÉT árjegyzéselemzési programjába, amely ugyancsak erősítette a befektetői információellátottságot.

Újabb lendületet kaphat a Gloster nemzetközi expanziója

„A mai bevezetésünk a szabályozott piacra a 2020-ban elindult nemzetközi, növekedési sztorink újabb, jelentős állomása. Akik akkor, a Covid első hullámában hittek bennünk, mára megötszörözték befektetésük értékét. A BÉT standard kategóriája egy nagyobb, nemzetközi piacot jelent a részvényeink számára, amelyen – reményeink szerint – tovább tudjuk fokozni a sikerességünket. A mesterséges intelligencia, a felhőtechnológia és az IT-biztonság olyan ugrásszerűen növekvő, a jövőt alapjaiban formáló technológiák, amelyekbe a Gloster-részvények által a hazai magán- és intézményi befektetők is be tudnak szállni” – hangsúlyozta Szekeres Viktor, a Gloster alapítója.

„A Gloster megjelenése a Standard kategóriában egy évek óta tartó, elkötelezett építkezés megérdemelt eredménye. A Budapesti Értéktőzsde stratégiájának kiemelt célja a kis- és középvállalkozások támogatása. A Gloster példaként szolgálhat más hazai középvállatok számára is, hogy a tőkepiaci finanszírozás segítségével magasabb növekedési pályára állhat és szintet léphet a vállalat. Örömmel tölt el, hogy a BÉT Xtend középvállalati piac dinamikus növekedésének eredményeként egy újabb vállalat tud fellépni a BÉT fő piacára. Hasonló sikereket kívánok a társaságnak a Standard kategóriában is!” – emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A cég részvényei péntek kora reggel egészen 1180 forintig emelkedtek, 11 óra előtt néhány perccel pedig 1100 forinton állt a papír, ami 2,3 százalékos erősödést jelent a csütörtöki, még Xtend-platformon elért záróértékéhez mérten. 

A Gloster árfolyama 6 hó