A Victoria’s Secret részvényei 27 százalékot zuhantak csütörtökön. A cég közlése szerint a vártnál kisebb lesz az értékesítése idén, mivel a kulcsfontosságú észak-amerikai piac fogyasztói az olcsóbb opciókat választják. Az év első felében várhatóan pocsék eladási számai lesznek, amelyet a második félév kissé kompenzálhat. 

Beszakadt a Victoria's Secret árfolyama, miután a cég csütörtökön bejelentette, hogy alacsonyabb eladásokat vár a jelenlegi pénzügyi évben.
Beszakadt a Victoria’s Secret árfolyama, miután a cég csütörtökön bejelentette, hogy alacsonyabb eladásokat vár a jelenlegi pénzügyi évben.
Fotó: Paul Hanna/Bloomberg via Getty Images

A vállalat közel 590 millió dollár működési cash-flow-t generált 2023 utolsó negyedévben, és az évet 150 millió dolláros adósságcsökkenéssel zárta az előző évhez képest. 

A fehérnemű-kereskedő közleményében 6 milliárd dolláros profitot jelzett előre a 2024-es pénzügyi évre, ami zsinórban a harmadik éves árbevétel-csökkenést jelentheti. A London Stock Exchange Group korábban 6,14 milliárd dolláros becsült. Az idei év korrigált működési bevétele előreláthatóan 250-275 millió dollár lesz, ami az első negyedévben 10-35 millió dollár közötti összegre várható.

A cég egyúttal 250 millió dollár értékű részvény-visszavásárlást is bejelentett.

„Bár az újonnan bejelentett részvény-visszavásárlási program segíthet a részvények rövid távú támogatásában, a működési fejlesztések végső láthatósága továbbra is kihívást jelent” – tette kontextusba Dana Telsey, a Telsey Advisory Group munkatársa.

A vállalat termékei iránti kereslet az elmúlt évben folyamatosan csökkent, amely a cég piaci értékére is hatott.

A Victoria’s Secret részvényei közel 26 százalékot veszítettek értékükből tavaly, idén pedig eddig 3,5 százalékot estek.

Victoria's Secret árfolyama
 

A Victoria’s Secret idén 15 új üzletet nyithat Észak-Amerikában, többnyire bevásárlóközponton kívül. Ezzel szemben várhatóan 35 üzletet bezárnak, főként a Victoria’s Secret és a PINK üzletek összevonása miatt – jegyezte meg a Reuters.