Közeleg a Reddit elsődleges részvénykibocsátása (IPO), a jegyzést követően a várakozások szerint 6,5 milliárd dolláros piaci érték alakulhat ki – értesült a CNBC. 

London,,Uk,-,February,2021:,Reddit,Logo,Displayed,On,A
Fotó: Shutterstock

A vállalat februárban nyújtotta be a tőzsdei bevezetés iránti kérelmét, és a tervek szerint a New York-i tőzsdén

RDDT jelöléssel kíván kereskedni.

Ha a Reddit sikeresen tőzsdére megy, az lesz az év első nagy technológiai jegyzése, és az első közösségi média IPO a Pinterest 2019-es Wall Street-i debütálása óta.

A vállalat azt tervezi, hogy részvényenként 31 és 34 dollár közötti ársávot állapít meg a jegyzésre. A Reddit alkalmazottak is értékesíthetik a részvényeiket. 

Egyébként a Reddit legutóbbi becsült értéke 10 milliárd dollár volt, amikor 2021-ben 1,3 milliárd dolláros tőkeemelést hajtott végre.

A jegyzési ársáv felső határán, vagyis 34 dolláron Sam Altman Reddit-részvényei több mint 400 millió dollárt érnének: az OpenAI vezérigazgatója 2014-ben 50 millió dollárral szállt be a társaság befektetői közé. 

Altman 2015-től 2022-ig volt a Reddit igazgatótanácsának tagja.

Egyre közelebb, hogy a Reddit a tőzsdén is fogadható legyen

A közösségi oldal vezetése az összes tőzsdére lépéshez szükséges iratot benyújtotta a tőzsdefelügyelethez, az IPO így már csak idő kérdése. A Reddit ötmilliárd dolláros értékeltséggel mehet a piacra, részvényei pedig az RDDT ticker alatt foroghatnak majd.

A vállalat 2023-ban 804 millió dolláros éves bevételt ért el, ami 20 százalékos növekedést az előző évi 666,7 millió dollárhoz képest. A veszteség a 2023-as évre 90,8 millió dollárra csökkent az egy évvel korábbi 158,6 millió dollárról.