BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrigál a forint, már nem a régió legjobbja

Aludt egyet az euró-forint a keddi kamatdöntésre, aztán felpattant a jegyzés.

Kedden még jól tartotta magát a magyar deviza az MNB várakozásokat visszaigazoló kamatvágását követően, ám szerdán délelőtt meredekebb forintgyengülés kezdődött. Az euró-forint jegyzése a kora reggeli 385,20 közeli szintekről pár óra alatt 386,70-ig lendült.  

Hungarian,Forint,Euro,Exchange,Rate:,Hungarian,forint,And,Euro,Coins
 Halvány jelzések villannak, korai lenne trendszerű forintgyengülésről beszélni / Fotó: Shutterstock

A régiós devizákhoz képest is alulteljesít a forint szerdán, egy nappal azt követően, hogy a jegybank a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal 7,25 százalékra csökkentette a kamatot. 

A forint az elmúlt napokban felülteljesítette régiós társait, így most korrekciót látunk

– mondta Árokszállási Zoltán, az MBH Bank kutatási igazgatója. Hozzátéve: a tegnapi kamatdöntés nem hozott meglepetést. Szerinte az év második felében felerősödnek a kamatcsökkentési várakozások.

Magyarország inflációs rátája áprilisban éves szinten 3,7 százalékra mérséklődött, s meredeken visszahúzódott az Európai Unió legmagasabb, 25 százalék feletti tavalyi első negyedévi szintjéről. Virág Barnabás MNB-alelnök kedden azt mondta, hogy a további lazítás lehetősége korlátozott lesz a szolgáltatási szektor erős átárazódása és más kockázatok miatt.
 

A magyar deviza gyengülése közben az euró-forint kisebb hezitálást követően áttörte az eddig ellenállásként funkcionáló 200 napos mozgóátlagot 385,88-nál. Meghatározó ellenállási szintek 387-nél és a 389-390-es tartományban feszülnek. Most már a technikai indikátorok is fordulatra hangolódnak. De még csak halvány jelzések villannak. Egyelőre korrekció zajlik, korai lenne trendszerű forintgyengülésről beszélni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.