BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öveket becsatolni, elképesztő árfolyamkilengésekkel fenyeget a csipgyártó jelentése

A Wall Street most az Nvidia kirobbanó negyedéves jelentésére fogad. De egyre szélesedik a mesterségesintelligencia-rali. Olyannyira, hogy az MI térnyerése nemcsak a csipgyártók piacát fűti, de az energiaszektort, az árupiacot és a közműcégeket is.

Az opciós árazások szerint 200 milliárd dolláros árfolyamkilengést válthat ki az Nvidia gyorsjelentése pénteken. Bár a mostani plusz-mínusz 8,7 százalékos várt volatilitás visszafogottabb, mint amit az elmúlt negyedévekben láthattunk, de nagyobb, mint az S&P 500 vállalatok 90 százalékának piaci kapitalizációja.

NVIDIA's founder and CEO Jensen Huang speaks during the annual Nvidia GTC Artificial Intelligence Conference at SAP Center in San Jose, California, on March 18, 2024. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Fotó: Josh Edelson / AFP

A vállalat legutóbbi gyorsjelentését 16,4 százalékos felpattanás követte, miközben az előzetes piaci várakozás szűk 14 százalék volt. Az átlagos volatilitás pedig 12 százalék.  

A volatilitás és a várakozás is sokkal magasabb volt a legutóbbi alkalommal

– mondta Chris Murphy, a Susquehanna Financial Group származékos stratégája.
Az Nvidia, amely idén 87 százalékot ralizott, a virágzó mesterségesintelligencia- (MI) ipar éllovasa. Piaci kapitalizációja körülbelül 2300 milliárd dollár, így a harmadik legnagyobb vállalat a Wall Streeten, a Microsoft és az Apple mögött. 

A Wall Street most az Nvidia kirobbanó negyedéves jelentésére fogad. Olyannyira, hogy a befektetői érdeklődés az elmúlt hónapokban átterjedt az MI-téma más kedvezményezettjeire is. 

Az MI térnyerése az energiaszektort, az árupiacot és a közműcégeket is fűti

– hangsúlyozta a BofA stratégája, Gonzalo Asis. Hozzátéve, a sztori már nem csak az Nvidiáról szól. 

A kereskedők arra számítanak, hogy a felfelé irányuló árfolyammozgások éppoly erőszakosak lesznek, mint a lefelé irányuló mozgások

– mondta Matt Amberson, az ORATS opcióelemző szolgáltatás alapítója.
Az Nvidia várhatóan 5,59 dolláros részvényenkénti nyereséget tesz közzé, s negyedéves bevétele 24,65 milliárd dollárra emelkedik az egy évvel ezelőtti 7,19 milliárd dollárról az LSEG adatai szerint.
Steve Sosnick, az Interactive Brokers vezető stratégája szerint az Nvidia esetleges visszaesése próbára tenné a befektetők elszántságát a szélesebb körű MI-piaccal kapcsolatban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.