BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
bux, bét értéktőzsde

Ismét történelmi rekord született a pesti tőzsdén

Az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, ma pedig újabb történelmi csúcsot ért el. A börzén átlag feletti forgalom folyt, a BUX a kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően nőtt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 666,13 pontos, 0,96 százalékos emelkedéssel, 70 327,34 ponton, új történelmi csúcson zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forintot ért el, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Mol 32 forinttal, 1,14 százalékkal 2840 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,27 százalékkal 17 600 forintra nőtt, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal 1058 forintra emelkedett, forgalma 4,1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 0,7 százalékkal 9335 forintra erősödött, a részvények forgalma 981,3 millió forintot ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 6389,62 ponton zárt csütörtökön, ez 24,37 pontos, 0,38 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a kedvező nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően emelkedett a BUX. Ez a jó hangulat hatott a vezető részvények közül az OTP- és a Mol-árfolyam erősödésére is, míg a Richternél a növekedés hátterében egy szerdai hír áll, amely szerint a gyógyszergyártó 12 millió euróért felvásárolta a belga BCI Pharma biotechnológiai vállalatot.

Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, tavaly decemberben a BUX első alkalommal zárt hatvanezer pont felett, december végén átlépte a 61 ezres szintet, azóta pedig sorra dönti a rekordokat: előbb idén április közepén áttörte a 67 ezres határt, a hónap végén pedig 68 ezer felett zárt. A 69 ezres határt májusban lépte át, majd júniusban megugrotta a 70 ezres küszöböt is, ma pedig újabb történelmi csúcsot ért el.

Ha egy üzlet beindul: ismét olajat talált a Mol Magyarországon

Ismét olajat talált a Mol Magyarországon, erről péntek reggel a tőzsde honlapján számolt be az olajtársaság, amely újabb kutatófúrást mélyített a közép-magyarországi Vecsésen a 2022-ben felfedezett kőolajmező további feltérképezésére. A januárban elkezdett fúrás 41 napig tartott, és 2000 méteres mélységet ért el.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.