Sportgazdaság

Olasz csapatot szponzorál a nagynevű japán óragyár

Régi-új csapatot támogat a Casio a Forma-1-ben, a cég logója megjelenik a versenyautók orrán is.

A Casio bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította hivatalos támogatói szerződését a Forma 1-ben szereplő Scuderia Alpha Tauri csapattal, korábbi nevén a Scudeira Toro Rosso-val. A szponzori támogatás a „Sebesség és intelligencia” koncepció keretében valósul meg – olvasható az ázsiai vállalat közleményében.

Az észak-olaszországi Faenza városában főhadiszállással rendelkező Scuderia Alpha Tauri csapat teljesen újraszervezett alapokon vág neki a március 15-én, Ausztráliában kezdődő szezonnak.

Az istálló színeiben idén a francia Pierre Gasly, valamint az orosz Danyil Kyjat fog versenyezni.

A csapat első konstrukcióját, az AlphaTauri AT01 névre keresztelt, sötétkék-fehérre festett versenyautót 2020. február 14-én mutatták be hivatalosan.

Fotó: Casio

A formula1.com internetes oldal által rendezett szavazás szerint a versenyautó kedvező fogadtatásra talált a rajongók körében, ugyanis a közel 6000 válaszadó 72 százaléka válaszolta azt, hogy eddig az új Scuderia Alpha Tauri versenyautó tekinthető a legszebbnek a 2020-as szezonban.

A csapatot 2016 óta szponzorálja a tokiói központú Casio.

Az együttműködés megújításának keretében a Casio Edifice logók a versenyzők ruházatán, valamint a Scuderia Alpha Tauri versenyautók orrészén fognak feltűnni a 2020-as, valamint a 2021-es szezonban.

Pierre Gasly Forma-1 Scuderia Alpha Tauri casio
Kapcsolódó cikkek