Sportgazdaság

Kétmilliárd forintos támogatást kap a Diósgyőr

A kormány csaknem 1,2 milliárd forint többletforrást biztosít a DVTK észak-magyarországi infrastruktúra-fejlesztési programjának.

Újabb jelentős támogatást ítélt meg a magyar kormány a DVTK észak-magyarországi sportinfrastruktúra-fejlesztési programjának folytatásához, valamint a klub utánpótlásának regionális fejlesztéséhez. Ezt szerdán jelentette be Sántha Gergely, a DVTK elnöke, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Kiss János miniszterelnöki biztos és Veres Pál, Miskolc polgármestere a diósgyőri stadionban.

A támogatásról szóló határozat értelmében a kormány csaknem 1,2 milliárd forint többletforrást biztosít a DVTK észak-magyarországi infrastruktúra-fejlesztési programjának,

és több mint 1,1 milliárd forint céltámogatást az Észak-magyarországi Regionális Utánpótlás Központ működésére és sportszakmai fejlődésére a Gazdaságvédelmi Alapból.

diósgyőr dvtk labdarúgás

Fotó: MTI/Vajda János

Köztudomású és általánosságban is elmondható, hogy a sport szórakoztat, a sport mentálisan és fizikálisan is egészséges embereket nevel, a sport építi a társadalmat, de kevés szó esik a sport preventív szerepéről az egészségügyben

– mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

A mostani pandémia időszakában is bebizonyosodott, hogy az, aki sportol, aki sportosan és egészségesen él, az természetes módon sokkal jobban kezeli ezt a vírust, a vírus következtében kialakuló súlyosabb szövődményeket.

Többek között ezért is fontos a sport, és ezért is fontos egy sportklub.

A DVTK minden területen a sport fejlesztését tűzte ki célul az észak-magyarországi régióban. Az a víziónk, hogy a Diósgyőr a legnagyobb magyarországi regionális sportklub legyen, részben már megvalósult, a sportklubnak lassan háromezer sportoló a tagja, és a régió három megyéjén kívül már a délkelet-szlovákiai régióban is képviseltetjük magunkat – mondta az elnök.

Dárdai Pált szeretné következő szezonra is a Hertha elnöke

Bár a személyi döntések Fredi Bobic új sportszakmai vezető hatáskörébe tartoznak, a klubelnök örülne neki, ha Dárdai Pál maradna az edző.

 

támogatás dvtk labdarúgás Diósgyőr
Kapcsolódó cikkek