Közép-európai idő szerint szerda hajnalban az Egyesült Államok legjobbjai ellen kezdte meg szereplését a kardvívás csapatversenyében a magyar válogatott. Az egyéniben immár háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron mellett Szatmári András és Decsi Tamás alkotta a csapatot, míg Gémesi Csanád tartalék volt. A mieink végig magabiztos, kiegyensúlyozott vívással, 45:36-ra múlták felül a tengerentúliakat.

Fotó: AFP

A folytatásban még szorosabb mérkőzés várt a magyarokra, az olasz válogatott elleni elődöntőben 43:43-nál azonban megállt a tudomány, az ellenfél felé billent a mérleg nyelve két egylámpás tussal. Szatmári András magára vállalta a vereséget, mégsem ő kért cserét a bronzmeccsre, hanem Decsi, akit Gémesi váltott.

A németek elleni bronzmérkőzésen tusról tusra nőtt a magyar előny, a befejező ember, Szilágyi Áron 40:26-nál vette át a stafétát. Ellenfele, Max Hartung azonban nem adta fel, a tetemes hátrány nagy részét ledolgozta. Szilágyi nehezen talált fogást riválisán, de végül nagy nehézségek árán célba ért: 45:40-es győzelmével bronzérmes lett a magyar férfi karcsapat.