A Los Angeles Rams nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 56. Super Bowlt, melyben 23–20-ra győzte le a Cincinnati Bengalst.

A kaliforniai együttes hazai pályán, a Los Angeles-i SoFi Stadionban az utolsó támadásával fordított a második félidő elejétől előnyben játszó Bengals ellen. A győztes touchdownt Matthew Stafford passza után Cooper Kupp szerezte. 

Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo

A Rams 1999-es – még St. Louis-i színekben elért – győzelme után története során második alkalommal hódította el a Vince Lombardi-trófeát, míg a Bengals harmadik Super Bowlját is elbukta. 

Idén az amerikaifutball-bajnokság döntőjének félidei show-jában igazi hiphoplegendák léptek fel, Dr. Dre mellett Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar és 50 Cent is részt vett a közel negyedórás műsorban. 

Korábban a VG megírta, hogy 

minden rekordot megdöntenek az idei Super Bowl-fogadások. 

Az Egyesült Államokban több mint 31 millió fogadó 7,6 milliárd dollárt tesz fel az amerikaifutball-bajnokság döntőjére. Az idei nagydöntőre elképesztő mértékben elszálltak a jegyárak: a legolcsóbb jegy 5300 dollárba került, de az érthetően nem túl jó helyekre szól, a lejjebbi részekre érthetően jóval drágábbak a belépők. A külön bokszokba már 906 ezer dollárba került egyetlen jegy. 

Az áremelkedés az elmúlt 10 évben kifejezetten tetten érhető, 

hiszen 2012-ben, a New York Giants–New England Patriots döntőjére még 1200 dollár volt a legolcsóbb jegy, tavaly pedig 4000 körül alakult.