Saját apját lopta meg a korábbi amerikaifutballista, Vince Wilfork fia. A New England Patriots és a Houston Texans legendás védőfalembere kétszer is Super Bowlt nyert a profi amerikaifutball-ligában (NFL), az ezekért járó bajnoki gyűrűket lovasította meg többek között más ereklyékkel együtt csemetéje, D’Aundre Holmes-Wilfork, akinek feltett szándéka volt eladni azokat a feketepiacon. 

A fiatal férfit tavaly tartóztatták le, de addigra a 300 ezer dollárt érő relikviák egy részét már pénzzé tette.

(080917 Foxboro, MA) Vince Wilfork walks through Gillette Stadium after signing a contract to retire as a New England Patriot on Wednesday, August 9, 2017. Staff Photo by Nancy Lane
Fotó: MediaNews Group/Boston Herald via Getty Images

A két bajnoki gyűrűért például 62 ezer dollárt fizettek a vevők, de ezeket azóta visszaszolgáltatták a jogos tulajdonosnak, aki eleinte azt hitte, csak véletlenül elpakolta őket valahová. 

Holmes-Wilfork most állt bíróság elé az ügyben a New York Post tudósítása szerint, ahol bűnösnek vallotta magát. Tettéért közmunkára ítélték, de egyben öt év próbára is bocsátották. 

New England Patriots Super Bowl Victory Parade
Fotó: Boston Globe

A 24 éves férfinak nem ez az első összetűzése a törvénnyel. 2016-ban kivágták a Houstoni Egyetem focicsapatából, miután drogot találtak nála. A mostani ügy viszont a védője szerint felnyitotta D’Aundre szemét, és állítólag azóta sikerült rendezni zűrös viszonyát is édesapjával, aki megbocsátott neki.