Pert indított a saját húga Dean Spanos amerikai üzletember ellen. A profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Los Angeles Chargers tulajdonosa ellen Dea Spanos Berberian – aki szintén a klub társtulajdonosa – azért indított pert, mert szerinte bátyja nőgyűlölő és megszegte vagyonkezelői kötelezettségét is. 

Berberian célja, hogy egyedül irányíthassa a családi céget, amely egyben a klub többségi tulajdonosa. A testvérek a szüleik halála után örökölték meg a céget 2018-ban. A cég tulajdonában áll a klub 36 százaléka, Spanos és Berberian – illetve két testvérük, az alelnök Michael Spanos és húguk, Alexis Spanos Ruhl – egyaránt 15 százalékot birtokol. A maradék négy százalék egyéb befektetők kezében van – írja a CNN

The Kansas City Chiefs play the Los Angeles Chargers as the NFL returns to Mexico
Fotó: AFP

Berberian beadványa szerint Dean Spanos és a másik testvér, Michael Spanos is szüleik akaratával ellentétben őt teljesen kizárták mindenből, hímsoviniszta, nőgyűlölő megnyilvánulásaikkal megalázták és elüldözték a klub mellől. Berberian szerint olyanokat vágtak a fejéhez, hogy a nőknek nincsenek jogaik. 

A nő állítása szerint ezen felül Spanosék különböző rosszul sikerült pénzügyi manőverekkel 358 millió dolláros tartozást halmoztak fel 2021 végére. 60 millió dollárért vásároltak például egy repülőgépet, amit azóta sem használtak semmire. 

Dean és Michael Spanos, illetve a negyedik testvér a periratok napvilágra kerülése után közös közleményt adott ki. Ebben azt írták, nagyon sajnálják, hogy Dea hamis és provokatív vádakat fogalmazott meg beadványában. Emlékeztettek ugyanakkor, hogy véleményük szerint épp a nő volt az, aki nem volt hajlandó részt venni a családi cég irányításában.  Alexis Spanos Ruhl később külön közleményt is kiadott, amelyben leszögezte: bátyjai mindig tiszteletben tartották az ő kéréseit is. 

Berberian egyébként már tavaly is indított egy pert, amellyel azt akarta elérni, hogy a családi cég eladja a Chargersben való részesedését. Ez azonban nem járt sikerrel.