Egy nappal a bajnoki rajt előtt még nincs játékengedélye Robert Lewandowskinak, az FC Barcelona júliusban szerződtetett futballsztárjának. A 2022–23-as idény első fordulójában a katalánok szombat este a Rayo Vallecanót fogadják, a jelenlegi állás szerint a Bayern Münchentől érkezett lengyel klasszis nélkül. 

FC Barcelona v Pumas UNAM - Joan Gamper Trophy
Fotó: Alex Caparros / GettyImages

A súlyos adósságokat felhalmozott Barca – amely egy hete 60 ezer szurkoló előtt mutatta be Lewandowskit – ugyanis továbbra sem teljesítette a La Liga pénzügyi fair play-re vonatkozó előírásait, pedig nemrég még a klubvagyon egy részét is értékesítette, valamint az audiovizuális stúdiójának közel 25 százalékát (utóbbit 100 millió euróért). 

A vezetőség már a televíziós jogok egy részét is eladta. Felmerült Frenkie de Jong eladása vagy fizetésének csökkentése is, de a holland válogatott középpályás egyikbe sem egyezett bele.

Ha az új játékosok – Lewandowski mellett Jules Kounde, Raphinha, Andreas Christensen és Franck Kessie – regisztrálása nem történik meg a nyári átigazolási időszak végéig, azaz szeptember 1-jéig, akkor az érkezők a téli átigazolási időszakig nem küldhetők pályára.

Ha a Barca nem lesz sikeres a következő években, akkor le lehet radírozni a labdarúgás térképéről

A megrögzött kártyások tudják, hogy mindig eljön a pillanat, amikor 19-re kell lapot kérni. A Barcelona most pont ezt csinálja.

A 33 éves Lewandowskit közel 50 millió euróért vásárolta ki a Barcelona müncheni szerződéséből, amely jövő nyáron járt volna le. A lengyel csatár nyolc év után távozott a bajoroktól, a klub és a Bundesliga történetének egyik legjobb góllövőjeként.