A verseny már javában zajlik, több mint tíz országból vannak érdeklődők. Négy kontinensről jeleztek rendezési szándékot, és remélhetőleg ez így is marad – mondta Bach. Mint hozzátette, 

Óceániából nincs jelentkező, de ez érthető, hiszen 2032-ben az ausztráliai Brisbane ad otthont az olimpiának. 

Bach szerint azért van ilyen sok érdeklődő, mert a NOB nagymértékben megreformálta a pályázati és a helyszínkijelölési eljárást az elmúlt években.

International Olympic Committee President (IOC) Thomas Bach poses behind Olympic Rings during their inauguration on the roof of the small Olympic Hall to mark the 50th anniversary of the 1972 Summer Olympics in Munich on July 1, 2022. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Fotó: Christof Stache / AFP

 

A múlt vasárnap véget ért müncheni multisport-Európa-bajnokság sikere miatt 

napok óta ismét téma Németországban a rendezés. 

Az országban legutóbb ötven éve, 1972-ben Münchenben rendeztek ötkarikás játékokat, a közelmúltban a hamburgi nyári és a müncheni téli olimpiai pályázat egyaránt a népszavazások miatt bukott el. Thomas Bach leszögezte: soha nem csinált titkot abból, hogy szeretné, ha a hazája ismét házigazda lehetne, ezért is örül, hogy újra szóba került a pályázás lehetősége.

A következő három nyári olimpiának sorrendben Párizs, Los Angeles és Brisbane ad otthont. A 2036-os eseményre 2018 óta Mexikó, Indonézia, India, Nagy-Britannia, Katar, Spanyolország, Oroszország, Törökország, Szaúd-Arábia és Egyiptom is nyilvánosságra hozta pályázási szándékát.