Decemberben el kell hagynia Nagy-Britanniát Thomas Tuchelnek, a Chelsea szeptemberben menesztett edzőjének, mivel nincs munkaviszonya, így a bevándorlásügyi törvények értelmében tovább nem maradhat az országban. A gond ezzel csak az, hogy a Telegraph cikke szerint Tuchel és családja kényelmesen berendezkedett Surrey-ben, lányai is angol iskolába járnak. 

PORTO, PORTUGAL - MAY 28: Thomas Tuchel the head coach / manager of Chelsea talks to Zsolt Low the assistant head coach / manager of Chelsea during the Chelsea FC Training Session ahead of the UEFA Champions League Final between Manchester City FC and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 28, 2021 in Porto, Portugal. n -
Fotó:  Matthew Ashton / Getty Images

A lap úgy tudja: a jelenleg Indiában nyaraló fociedző várhatóan hazaköltözik Münchenbe, ugyanakkor a családja feltehetően marad majd Angliában. Tuchel az első, magasan jegyzett labdarúgóedző, aki „áldozatául” esik a rendkívül szigorú vízumtörvénynek, amelyet a Brexit után vezettek be. 

Eddig és ne tovább: kirúgták a Chelsea vezetőedzőjét

Tuchel segédedzőjének sorsáról, Lőw Zsoltról nem érkeztek hírek.

A lap ugyanakkor kiemeli, hogy Tuchel két segítője, így Lőw Zsolt is maradhat az országban, hiszen nekik Tuchellel ellentétben még élő szerződésük van, továbbra is kapják a fizetésüket, csak a munkavégzés alól mentették fel őket. Hogy Tuchellel miért nem így tett a Chelsea új tulajdonosa, arról nincs információ. A szintén Tuchelt segítő Arno Michels viszont szintén távozik Angliából, a hírek szerint neki elég volt a szigetországi kalandból. 

Tuchel egyébként több sportlap szerint kapott ajánlatokat angol kluboktól, de egyelőre a legmegfelelőbb munkára vár, sehová sem szeretne hirtelen elköteleződni. 

Az egyik ilyen feladat lehetne az angol válogatott szövetségi kapitányi posztja, amely a várakozások szerint a világbajnokság után biztosan megüresedik, elfogyott ugyanis a türelem Gareth Southgate irányában. Ha Anglia nem nyeri meg a tornát, szinte biztosan kirúgják majd az edzőt. Ez esetben pedig Tuchel mindenképp szeretne elérhető maradni. 

„Megalázó, történelmi vereség” – máris a kapitány fejét követeli Anglia

Az egész világot sokkolta a kedd esti magyar diadal, sokan már mással vágnának neki Angliában a novemberi világbajnokságnak.

A Chelsea-nek egyébként, egyelőre úgy tűnik, nem jött be az edzőváltás. A Tuchel helyére érkező Graham Pottert máris kikezdték a szurkolók, hiszen az utolsó öt tétmeccséből mindössze egyetlenegyet nyert meg, de hazai pályán a Dinamo Zagreb ellen kiizzadott 2-1-es győzelem sem nevezhető túl nagy sikernek. A hétvégi, Newcastle elleni vereségével a gárda egészen a 8. helyig csúszott a Premier League tabelláján, jelenleg a liga egyik legrosszabb formában lévő csapata.