A londoni kékek megelégelték az idei rossz teljesítményt, és menesztették a posztjáról Thomas Tuchel vezetőedzőt – írta meg a The Athletic. Kedd este a Bajnokok Ligája csoportkörében a Chelsea a Dinamo Zagrebbel találkozott és szenvedett 1-0-s vereséget. A klub közleményében tudatta, hogy a csapat irányítását az edzői stáb fogja átvenni az edzéseken és a következő mérkőzéseken. Hozzátették, hogy az egyesület igyekszik minél előbb új trénert találni a kispadra.

Chelsea's German coach Thomas Tuchel attends the UEFA Champions League Group E football match between Dinamo Zagreb (CRO) and Chelsea (ENG) at The Maksimir Stadium in Zagreb on September 6, 2022.
Fotó: Denis Lovrovic/AFP

Tuchelt 2021 januárjában nevezték ki a Chelsea vezetőedzőjének, érkezése azonnali pozitív hatással volt a csapatra. 

Az első szezonjából azonnal megnyerték a Bajnokok Ligáját.

A 2021–2022-es szezonban döntőben jutott a két hazai kupasorozatban, az FA-kupában és a Carabao-kupában is, illetve a Premier League dobogójának harmadik fokára is feljutottak a Manchester City és a Liverpool mögött.

Tuchel egy olyan időszakban állt a Chelsea élére, amikor hatalmas volt a bizonytalanság a klub körül. Az előző szezonban Roman Abramovics, orosz milliárdos kormányzati nyomásra távozni kényszerült a csapat éléről. Ennek oka a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz köthető személyes kapcsolatai voltak.

Az idei gyenge teljesítményét a klubnak az is rontja, hogy az egyik legnagyobb pénzszóráson vannak túl az idei nyáron. Többek között szerződtették Wasley Fofanát, Pierre-Emerick Aubameyangot és és Raheem Sterlinget is.

A Chelsea jelenleg a hatodik helyen áll az angol első osztályban, a Premier League-ben. A tabellát egy másik londoni csapat, az Arsenal vezeti. A Chelsea következő ellenfele a bajnokságban szombaton az ősi fővárosi rivális Fulham lesz.

Arról, hogy Thomas Tuchel segédedzője, a magyar Lőw Zsolt sorsa mi lesz a Chelseanél nem érkeztek hírek.

Érdekesség, hogy egymás után hullanak a vezetőedzők az idei Bajnokok Ligája csoportkörének első meccsi után. Nem sokkal Tuchel menesztése előtt derült ki, hogy a három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig mestere, Domenico Tedesco is távozni kényszerült a posztjáról.