Ahogy arról beszámoltunk, a török sztárséf, Salt Bae, azaz Nusret Gökce is igyekezett meglovagolni a világbajnoki döntőt övező médiaérdeklődést, de csak óriási botrányt sikerült okoznia és lejáratni magát. Előbb a csapattársaival ünneplő Lionel Messinek szerette volna kifejezni a gratulációját a pályán, de miután ez nem sikerült – mivel a focista nem is törődött vele – valahogyan a 18 karátos, 17, 7 millió dolláros (6,69 milliárd forint) vb-serleget is sikerült megkaparintania egy fotó erejéig. Mindezt az egyik argentin játékos kisgyermekének orra előtt, aki szintén szerette volna megérinteni a trófeát.  

World Cup 2022 - Argentina - France 18 December 2022, Qatar, Lusail: Soccer, World Cup, Argentina - France, final round, final, Lusail Stadium, Turkish restaurateur Nusret Gökçe with the World Cup trophy. Photo: Robert Michael/dpa (Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images)
Fotó: Getty Images

Mivel a kupát csak a nyertesek és az államfők érinthetik meg, ezért sokan – jogosan – kiakadtak. Az internetes közösségek egy emberként fordultak el az interneten sztárrá váló séftől, és követelték sok fórumon az eseményekről való kitiltását. 

Elsőként az Egyesült Államok labdarúgó kupasorozata, a US Open Cup reagált hivatalosan az esetre, amely kitiltotta a döntőről Salt Bae-t. Ez viszont még csak a kezdet, hiszen egyre több netes híresség is arra szólítja fel a sportszervezőket, hogy ne engedjék be eseményeikre a sztárséfet.