Jövő héten megkezdi golfpályafutását a labdarúgó-karrierjét két hete lezáró Gareth Bale. A 33 esztendős walesi sportoló közösségi oldalán jelentette be, hogy indul a kaliforniai AT&T Pebble Beach Pro-Am elnevezésű, egyaránt 156 profit és amatőrt felvonultató tornán.

NEWPORT, WALES - JULY 04:  Gareth Bale takes a shot during the annual Celebrity Cup golf tournament at Celtic Manor Resort on July 4, 2015 in Newport, Wales. The Celebrity Cup sees celebrities from England, Wales, Ireland and Scotland competing against each other.  (Photo by Matthew Horwood/Getty Images)
Gareth Bale ütést mér a Celtic Manor Resortban megrendezett Celebrity Cup golfversenyen 2015. július 4-én a walesi Newportban.
Fotó: Matthew Horwood / Getty Images

Bale utolsó futballklubja a Los Angeles FC volt, ezt megelőzően a Southamptont, a Tottenham Hotspurt és a Real Madridot erősítette, ahová 2013-ban a világ legdrágább futballistájaként igazolt. 

A spanyol fővárosban töltött utolsó éveiben többször érte kritika a labdarúgáshoz való hozzáállását, és ekkor vált ismertté a golf iránti szenvedélye. 

2019 novemberében – a magyar válogatott legyőzése után – válogatott csapattársaival egy olyan walesi zászlóval ünnepelték, hogy kijutottak az Európa-bajnokságra, amelyen a „Wales. Golf. Madrid. Ebben a sorrendben” felirat szerepelt.

A támadó a Real Madriddal öt Bajnokok Ligája-siker mellett háromszor nyert bajnokságot, egyszer Király Kupát, egyszer spanyol Szuperkupát, a klubvilágbajnoki címet és az európai Szuperkupát egyaránt háromszor hódította el. A walesi válogatottban – amelynek 2021-től volt a kapitánya – 2006-os bemutatkozása óta 111-szer lépett pályára és 41 gólt szerzett, a csapattal két Európa-bajnokság mellett a tavalyi világbajnokságon is szerepelt, a 2016-os kontinensviadalon pedig az elődöntőig menetelt.