Az idén már azok a játékosok is pályára léphetnek az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, akik éppen covidosok. Az idei szabályozás jóval enyhébb a 2022-as szigorhoz képest.

2021 Australian Open: Day 11
Covid covid Djokovic
Idén már Covid-fertőzöttek is pályára léphetnek az Australian Open
Fotó: Andy Cheung / AFP

A The Age című újság a helyi szövetség vezetőjét, Craig Tileyt idézve azt írta, ezúttal már nem kell jelenteni a szervezőknek a pozitív koronavírustesztet, és ha az adott játékos jól érzi magát, nyugodtan játszhat.

Ezzel együtt azt mondtuk a játékosainknak és a több mint 12 ezer alkalmazottunknak, hogy ha rosszul érzik magukat, maradjanak otthon

– fogalmazott Tiley.

Hozzátette, hogy valószínűleg lesznek tünetmentes teniszezők, akik a fertőzés ellenére ki tudnak állni a mérkőzésükre.

Az Australian Open teljesen máshogy fog kinézni, mint tavaly, ahogy az ország megtanul együtt élni a Coviddal – írta a The Age.

Australia's Alex de Minaur serves during a training session ahead of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 7, 2023.
Egy évvel korábban Novak Djokovic nem játszhatott, mert nem volt beoltva
Fotó: William West / AFP

A tavalyi torna előtt az aktuális címvédő szerb Novak Djokovicnak el kellett hagynia az országot, mert nem volt beoltva a koronavírus ellen. A szerb sztár az őszi US Openen sem vehetett részt hasonló okokból.

Az idei év első Grand Slam-viadala jövő hétfőn kezdődik és január 29-ig tart.

Ismét villantott Fucsovics

Fucsovics Márton nyerte meg a canberrai, 162 480 dollár (60,7 millió forint) összdíjazású keménypályás challenger-tenisztornát.