A 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb Novak Djokovic neve nem szerepel a nevezési listán a jövő hétfőn rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságon, így a szerb sztár kihagyja a US Opent.

 In this file photograph taken on September 13, 2021, Serbia's Novak Djokovic reacts after defeat against Russia's Daniil Medvedev after their 2021 US Open Tennis tournament men's final match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York. - Novak Djokovic announced on August 25, 2022, shortly before the draw, that he would not be able to take part in the US Open, which starts on August 29, because he cannot travel to the United States because he has not been vaccinated against Covid-19. (Photo by Kena Betancur / AFP)
Fotó: Kena Betancur / AFP

Djokovic nincs beoltva a koronavírus ellen, és ennek hiányában külföldiek nem utazhatnak be az Egyesült Államokba. Ezt csütörtökön maga a világranglista jelenlegi hatodik helyezettje is megerősítette.

Hasonló ok miatt az idény első GS-viadalán, Ausztráliában sem szerepelhetett, továbbá tavasszal a miami és az Indian Wells-i, az elmúlt hetekben pedig a montreali és a cincinnati kiemelt versenyre sem utazhatott el.

Djokovic a szezon másik két GS-tornája közül a Roland Garroson a negyeddöntőben búcsúzott a későbbi győztes Rafael Nadallal szemben, Wimbledonban azonban nem talált legyőzőre.

Az utóbbi tornán is foghíjas volt a mezőny, az orosz–ukrán háború miatt a brit szervezők nem engedték elindulni az orosz és a fehérorosz játékosokat. A tengerentúli viadalon részt vehetnek az oroszok, így a címvédő Danyiil Medvegyev is.

Djokovic: őrült döntés született Wimbledonban

A 21-szeres GS-győztes teniszező szerint hiba volt, hogy a bajnokság szervezői nem engedték indulni az orosz és fehérorosz versenyzőket a wimbledoni tornán.