Felpörgette a játékosokat a Ferencváros Európa-liga szereplése, ugyanis a Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint kiemelt figyelem irányult a csütörtök esti, Leverkusen elleni mérkőzésre. A Tippmixen és a Tippmixprón közel 1,3 millió tipp született a találkozó fogadási lehetőségeire. Bár a Fradi 2–0-ra kikapott Leverkusenben, a meccs kapcsán 175 millió forintot megközelítő nyereményt jegyeztek a fogadók.

DEMIRBAY, Kerem
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Igaz, ez annak volt köszönhető, hogy a többség nem bízott a Ferencvárosban: a találkozó végkimenetelére közel 434 ezer fogadás érkezett, ebből több mint 237 ezer tipp a Leverkusen győzelmére. Nem indult jól az FTC számára a csütörtök esti EL-nyolcaddöntős találkozó, hiszen a Leverkusen már a 10. percben megszerezte a vezetést – ezzel az első 10 perc eredményére vonatkozó fogadási soron 4,40-es oddsot könyvelhettek el azok a fogadók, akik korai német vezetésre számítottak. Ezt követően sokáig nem született újabb találat, Sztanyiszlav Csercseszov csapata pedig nem játszott alárendelt szerepet a Bundesligában szereplő ellenfele vendégeként, de a 86. percben a hazaiak mégis meg tudták duplázni az előnyüket, amit aztán meg is őriztek a hármas sípszóig.

Sokan számítottak arra is, hogy a mérkőzés során a magyar bajnoki listavezető kap majd több büntetőlapot, ami így is lett – bár mindez csak a hosszabbítás perceiben felmutatott negyedik ferencvárosi sárga lappal dőlt el. 

A „Melyik csapat kap több büntetőlapot?” fogadási soron 92 százalékos lett a találati arány, ami 19 ezernél is több helyes tippet jelentett, 1,62-es odds mellett.