A magyar újságírók nem tudnak viselkedni, ezt állapította meg az egyik finn újságíró a tamperei A csoportos jégkorong-világbajnokságon, írja az Origo.

Fotó: Emmi Korhonen / AFP

A cikket jegyző Santtu Silvennoinen többek között azt kifogásolta, hogy a meccs alatt kiabáltak a magyar újságírók, sőt, volt, aki tapsolt is.

A cikk szerzőjének az lehetett a problémája, hogy akadt olyan magyar újságíró, aki felkiáltott Sebők Balázs góljánál, amivel szerinte megsértették az újságírás alappilléreit.

A cikk azzal folytatódik, hogy a magyar újságírók az interjúzónában megölelik a játékosokat, vagy éppen összeérintik a kezüket velük, ugyanakkor a 14 évig Finnországban hokizó Sebők Balázs megvédte a magyarokat. Az újságíró kérdésére válaszolva elmondta: Magyarországon családias hangulat övezi ezt a sportágat, amely lehet, hogy mások számára meghökkentő.

A média és a riporterek is kedvelnek bennünket, nem úgy kezelnek minket, mint Finnországban vagy más helyeken

– jegyezte meg a játékos, viszont Santtu Silvennoinen ezzel nem érte be, mert feltette a kérdést: mit érez a játékos, ha egy újságíró ököllel pacsizik vele? Nagyon jó érzés – ezt felelte erre Sebők, aki hozzátette, nem tiszte megítélni, hogy a magyar újságírók rajongóként viselkednek-e, és ha igen, akkor mindez megfelelő-e egy világbajnokságon. Zárásként Sebők dobott a finn újságírónak egy ökölpacsit. 

Megszállták Finnországot a magyarok

A harmadik legnagyobb utazó szurkolói csoportot alkotják a magyarok, akik a jégkorong-világbajnokságra mentek Finnországba – ha már nem mi rendezzük az eseményt, amely egyértelműen profitábilis.