Hatalmas érdeklődés övezte a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjét, hiszen a budapesti eseményen két magyar csapat, a Győri ETO és a Ferencváros is érdekelt volt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy mindkét nap megdőlt a női kézilabda-mérkőzést helyszínen megtekintők világrekordja.

BÖLK, Emily; TRANBORG, Mette; SOLBERG-ISAKSEN, Sanna Charlotte; INGSTAD, Vilde Mortensen
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Az előzetes erőviszonyok alapján a Győr számított esélyesebbnek a jobb eredmény elérésére, ám szombaton Ambros Martín csapata 37–35-ös vereséget szenvedett a Kristiansand ellen, így nem jutott a döntőbe. Ez utóbbi találkozó végkimenetelére közel 116 ezer tipp érkezett a Tippmixen és a Tippmixprón, a találati arány viszont 10 százalék alatt maradt.

A nap második mérkőzésén az FTC – Esbjerg elődöntőn Elek Gábor tanítványai 30–29-es diadalt arattak a dánokkal szemben – az „1X2” soron megtett majdnem 90 ezer fogadásból 32 ezernél is több számított a zöld-fehérek bravúrgyőzelmére, mindezt 3,50-es záró nyereményszorzó mellett. Azok a fogadók pedig, akik egy legalább 56 gólt hozó meccsen vártak Fradi-győzelmet, legalább hétszeres oddsszal számolhattak.

Vasárnap a Győr megmentette a menthető, és az Esbjerg legyőzésével megkaparintotta a bronzérmet, nem mellesleg 32 ezernél is több tippet téve tökéletessé ezzel a rendes játékidő végkimenetelére vonatkozó piacon.

Az FTC számára sajnos az újabb bravúr már nem jött össze, a sorozatban harmadik BL-címét elhódító norvég Vipers Kristiansand végül négygólos sikert aratott a fináléban.

A szerencsejátékosok közül sokan bíztak Klujber Katrinékban a döntő kapcsán is, hiszen az „1X2” soron megtett tippeknek a 37 százaléka lett helyes, annak ellenére is, hogy a Kristiansand egyértelműen favoritnak számított.

A Final Four négy mérkőzéséből a fináléra érkezett a legtöbb tipp, több mint 250 ezer, míg a legtöbb nyeremény, majdnem 76 millió forint az FTC – Esbjerg elődöntős összecsapáshoz kapcsolódott, nem sokkal megelőzve a döntőhöz társuló közel 74 milliós össznyereményt.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a BL-győztesre vonatkozó outright fogadási soron korábban akár 6,50-es oddszért is megfogadható volt a Kristiansand sikere – végül a megtett tippeknek csaknem a negyede várt címvédést.

Azonban a hétvégén nem a női kézilabda BL négyes döntője volt az egyetlen sportesemény. Lezárult a spanyol, az olasz és a francia labdarúgó-bajnokság is, valamint sor került az Angol FA Kupa és a Német Kupa döntőjére. Fogadásszám tekintetében a Real Madrid – Athletic Bilbao találkozó vitte a prímet több mint 730 ezer tippel, de ettől nem sokkal maradt el az RB Leipzig – Eintracht Frankfurt összecsapás, ami Szoboszlai Dominikék győzelmét hozta – a magyar válogatott csapatkapitánya ráadásul gólt is szerzett a meccsen.

A nyeremények tekintetében a Manchester City – Manchester Utd. FA Kupa-finálé zárt az élen, hiszen 200 millió forintnál is több nyeremény kapcsolódott a City sikerével záruló londoni döntőhöz.

A következő héten a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati, és az Európai-konferencialiga szerdai döntője lehet a sportfogadók kedvence, de a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros végjátéka, és a hétvégi Le Mans-i 24 órás autóverseny is felkeltheti a sportfogadók érdeklődését.