Sportgazdaság

A rendőrség szerint rendben lezajlott az Európa-liga-döntő

Bár a pályán meglehetősen feszült volt a hangulat, a rendőrség tájékoztatása alapján komolyabb rendbontás nélkül ért véget az éjszakába nyúló futballdöntő a Puskás Arénában.

Bár a pályán meglehetősen feszült volt a hangulat, komolyabb rendbontás nélkül lezajlott az éjszakába nyúló Európa-liga-döntő a Puskás Arénában – írja a police.hu, kiemelve, a rendőrség az esemény jelentőségéhez méltó módon, nagy erőkkel biztosította a második számú kontinentális kupasorozat budapesti fináléját szerdán. Nagy rendőri jelenlét ráadásul nemcsak a stadionban, hanem az oda vezető útvonalakon, a szurkolói zónákban és a környékükön is volt. 

Éjszakába nyúló mérkőzésen kapott ki az olasz AS Roma a labdarúgó Európa-liga budapesti döntőjében. 
Fotó: police.hu

A spanyol Sevilla és az olasz Roma mérkőzése előbb hosszabbításba, majd tizenegyespárbajba torkollott a rendes játékidőben elért 1–1-es eredményt követően, így a 21 órakor kezdődő találkozó végül éjfél után ért véget. 

A győztes sevillaiak hetedik alkalommal hódították el a trófeát (korábban a jogelődnek számító UEFA-kupát is megnyerték egyszer), amiért 8,6 millió eurót (3,19 milliárd forint) kaptak, míg a vesztes rómaiak 4,6 millióval (1,71 milliárd forint) vigasztalódhattak.

A spanyolok az ősszel így a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelnek, amiért újabb 15,64 millió euró (5,79 milliárd forint) üti majd a markukat.

A rendőrség tájékoztatása szerint a meccs előtt, 14 óra körül a XIV. kerületi Egressy úton többen összeverekedtek:

  • hárman megsérültek, 
  • közülük a mentők egy-egy spanyol és svéd állampolgárt kórházba vittek,
  • hét lengyel állampolgárt pedig előállítottak.

A döntő után, június 1-jén hajnali 1 órakor a VII. kerületi Thököly úton garázdaság miatt intézkedtek egy olasz állampolgárral szemben, míg az V. kerületben 1 óra 15 perc körül egy gépkocsi ellenőrzése során több pirotechnikai terméket találtak a zsaruk. Végül egy lengyel állampolgárt szabálysértés miatt állítottak elő.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az Európa-liga-döntő nemcsak sportélményt nyújt, hanem a turisztikai forgalom szempontjából is jelentős: a korábbi becslések alapján tegnap legalább 50 ezren érkeztek a fővárosba, a külföldiek napi költése itt-tartózkodásuk idején meghaladja a 31 ezer forintot. 

A Budapest Airport közben arról tájékoztatta lapunkat, hogy Ferihegyre május 30. és 31. között 40 szervezett szurkolói járat érkezett, amelyek a mérkőzés után vissza is indultak. A repülőtér úgy kalkulált, hogy megközelítőleg 80 gépközlekedés lesz május 30. és június 2. között, a csapatok, valamint a vendégek érkezésével együtt pedig összesen 150 gépmozgást kezelt az esemény kapcsán. 

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója csütörtökön bejelentette, hogy május 30-án 15 órától június 2-án 24 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, amelynek célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása. Az intézkedés az ott-tartózkodókon kívül kiterjed az utascsarnokok, a közúti előterek, illetve a repülőtérre vezető utak forgalmának fokozott ellenőrzésére is.

 

AS Roma Sevilla lengyel állampolgár verekedés rendbontás
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek