A Twitteren közzétett videóban látható, ahogy – feltehetőleg olasz – focidrukkerek lökdösik és rángatják a bírót, aki családjával együtt próbál átvágni a tömegen. Végül a magyar rendőrök tartották távol a szurkolókat a játékvezetőtől.

The referee Anthony Taylor reacts during the UEFA Europa League 2022/23 final match between Sevilla FC and AS Roma at Puskas Arena on May 31, 2023 in Budapest, Hungary.
Anthony Taylor 14 sárga lapot osztott ki a budapesti Európa-liga-döntőben, legtöbbször a rómaiakat figyelmeztette.
Fotó: Jose Breton / AFP

Az olasz AS Roma szerda este tizenegyesekkel kapott ki a spanyol Sevillától a Puskás Arénában rendezett Európa-liga-döntőben. Taylor 14 sárga lapot osztott ki, legtöbbször a rómaiakat figyelmeztette, a többiek között Jose Mourinhót, a csapat edzőjét is. 

„Meg vagyunk döbbenve az Anthonyt és családját ért indokolatlan és aljas verbális bántalmazástól” – írta az angol hivatásos játékvezetők szervezete.

José Mourinho a mérkőzés után élesen kritizálta Anthony Taylort, akivel később a parkolóban is találkozott: „Kib…ott szégyen!” – mondta többször, majd gúnyosan gratulált neki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a finálé napján 14 szurkolót fogtak el, illetve állítottak elő a rendőrök. Két lengyel, egy olasz és egy magyar állampolgárt garázdaság, egy németet rendbontás, nyolc lengyelt kábítószer birtoklásának gyanúja, egy további lengyel állampolgárt pedig pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. A garázdaság miatt elfogott két lengyel és a rendbontás miatt elfogott német állampolgárt őrizetbe is vették.

Több helyen is verekedés tört ki Budapesten az Európa-liga döntője előtt

Külföldi szurkolókat bántalmaztak az Európa-liga döntője előtt. A rendőrségnek kellett közbeavatkoznia.

A Budapest Airport a tegnap este történt incidensről az alábbi tájékoztatást juttatta el a Világgazdasághoz:

 „Anthony Taylort, az UEFA Európa-liga-döntő játékvezetőjét csütörtök este incidens érte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A vesztes Roma csapat szurkolói felismerték a játékvezetőt a repülőtér éttermi területén, ahol a járata indulására várakozott. A repülőtér-üzemeltető és a rendőrség szoros együttműködésének, illetve a szurkolók érkezésének, valamint távozásának idején a repülőtéren elrendelt fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően a hatóság azonnal közbeavatkozott, a játékvezetőt az egyik váróba kísérték, majd pedig rendőrök kíséretében biztonságosan felszállt a járatára. Az incidensben részt vevő olasz állampolgárt a rendőrség elfogta, és garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indított vele szemben. A repültéren a fenti, elszigetelt incidenst követő rendőri intézkedésnek köszönhetően további rendbontásra nem került sor. A Budapest Airport és a rendőrség az utasokkal vagy a repülőtéri személyzettel szembeni bármilyen erőszakos cselekmény esetén a zéró tolerancia elve alapján lép fel.”