Nehéz mérkőzésre számít Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Montenegró ellen, de mint mondta, a csapat azért érkezett Montenegróba, hogy megnyerje a szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését.

„Egy meccsen semmit nem jelent, hogy előrébb állunk a világranglistán. Ezt mi is megmutattuk például Németország és Anglia ellen. Éppen ezért nagyon alázatosnak kell lennünk, ráadásul olyan kiváló játékosai vannak az ellenfélnek, mint Stevan Jovetic vagy éppen Stefan Savic” – közölte Rossi pénteki, Podgoricában tartott sajtótájékoztatóján, utalva a magyar válogatott 33. és a montenegrói 69. helyezésére a nemzetközi szövetség lajstromában. 

A montenegrói válogatottban így is olyanok játszanak, mint a Hertha BSC támadója és az Atlético Madrid védője.

 

ROSSI, Marco
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az 58 éves kapitány elhárította a kezdőcsapat összetételéről szóló kérdéseket, csupán annyit árult el, hogy a keretből mindenki egészséges és bevethető, illetve megjegyezte, nem csak a kezdő tizenegy fontos, mert irányítása alatt nagyon sokszor éppen a cserék tudták eldönteni a mérkőzést.

„A montenegrói válogatott tapasztaltabb és fizikálisan nagyon erős játékosokból áll. Nem könnyű ellene futballozni, de a lehető legjobban felkészültünk. Azért jöttünk, hogy megpróbáljunk nyerni” – mondta kérdésre válaszolva Rossi.

A négy éve a válogatottban éppen Podgoricában bemutatkozó Gazdag Dániel pedig arról beszélt, hogy vegyes emlékei vannak Montenegróból, ugyanis a büszkeséggel tölti el, hogy debütált a válogatottban, azonban az eredmény miatt maradt benne hiányérzet. Reméli, hogy másodjára már sikerül győzni.

„Kompakt csapat, amely jól védekezik, de ez ránk is jellemző. Talán támadásban mi jobbak vagyunk. A világranglista szerint mi vagyunk az esélyesek, de ezzel nem lehet meccset nyerni, minden egyes alkalommal ki kell menni a pályára és ott kell győzni” – vélekedett a Philadelphia Union középpályása, aki kifejtette, tudja, mit hogyan csináljon a gyors átállás érdekében, így százszázalékosnak érzi magát.

Hozzátette, hogy az ellenfél játékosai szándékosan nem provokálnak majd, ám a montenegróiak stílusa kifejezetten kemény és agresszív. A 11 ezer néző befogadására alkalmas Városi Stadion pályájáról szólva kijelentette, vannak nála szebbek, jobbak, modernebbek, de a fű minősége rendben van.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetíti.