Nagy lesz a zsongás jövő kedden a Groupama Arénában, ahol szimultán előadások sorakoznak majd a magyar és európai labdarúgás szakértőitől – 289 eurós (108 ezer forintos) áron bárki végighallgathatja a programot, és kapcsolatokat is építhet.

20220926 Magyar-Olasz Nemzetek ligája futbal mérkőzés fotó: Szabolcs László
Szalai Ádám ezúttal félig civilben tér vissza a stadionba.
Fotó: Szabolcs László / Mediaworks

A Football Forum 2023-eseményre az early bird jegyek „csak” 239 euróba (89 ezer forintba) kerültek, ám ehhez április végéig kellett kapcsolni, a normál ár már 289 euró, illetve,

aki standot is szeretne felállítani, annak 2500 euró (935 ezer forint) a díja installáció nélkül, viszont jár érte két jegy.

Itt lesz egész Európa

Persze a program és az előadók sora is fajsúlyos, mitőlünk nézve mindenképp. Egyszerre három helyszínen, a stadion „Bajnokcsapat”, „Kupagyőztes” és „Gólkirályok” nevű termében zajlanak majd a prezentációk, illetve az interjúk, mert például a válogatottól már visszavonult csapatkapitány, Szalai Ádám 15:20 és 15:50 között ilyen formában meséli el pályafutását.

A délelőtt tízkor kezdődő program legnagyobb nevei ugyanakkor az egykori aranylabdás bolgár Hriszto Sztoicskov; a válogatottunk jelenlegi szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi; 

a korábban a Fehérvárral is bajnok szerb Marko Nikolic, valamint a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál lesznek. Jönnek a határon túlról is, hiszen a Dunaszerdahely és a Topolya vezetői is előadnak, nem beszélve az amerikai, angol, belga, holland, horvát, lengyel, német, olasz, osztrák, román, spanyol és török futballban dolgozó meghívottakról.

Mit segíthet a focinak az MI?

A témák is szerteágazók, az európai foci utóbbi másfél évtizedének áttekintése mellett szó esik majd a FIFA új ügynöki szabályozásáról, az UEFA edzőképzéséről, a tehetséggondozásról és -kutatásról, az adatelemzésről és -kezelésről, az átigazolási piacról és természetesen napjaink slágeréről, a mesterséges intelligenciáról (MI) is.

FC Barcelona v Real Betis - La Liga Santander
BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 04: Former FC Barcelona player Hristo Stoichkov claps Alexia Putellas prior the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Betis at Camp Nou on December 04, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Eric Alonso/Getty Images)
Hriszto Sztoicskov és az általa 1994-ben elnyert Aranylabda.
Fotó: Eric Alonso / Getty Images

Ahogy a rendezvény honlapján írják, a főszervező The Path Sports Management ügynökség a Sport & Move-val együttműködésben 

2022-ben már rendezett egy nagyszabású nemzetközi sportkonferenciát Budapesten, a Sport Forum Hungaryt. 

Az eseményen csaknem hetven előadó – szimultán három teremben – tartott előadást a sport különböző témáiban, kiemelten a sport fenntartható üzemeltetéséről, a sportmarketing- és -menedzsmentfolyamatokról, a magyar sport startupok fejlődéséről, a nemzetközi trendekről és a hazánkban szervezett világesemények rendezési tapasztalatairól. 

Meghatározó szakmai esemény

A cél, hogy a Football Forum Hungary a közép-európai régió meghatározó labdarúgószakmai eseménye legyen: a részt vevő szakemberek nemcsak hasznos információkhoz és tudáshoz jutnak, hanem a kapcsolatépítés és a személyes találkozások lehetőségét is biztosítják évről évre.