Vasárnap Csepelen folytatódik a négy állomásból és a nagydöntőből álló Tippmix Minifoci Magyar Kupa. A fővárosi helyszínen – amely a minifutball-válogatott bázisa is – remek csapatok lesznek, így kiváló torna várható. A Tippmix Minifoci MK csepeli állomásáról a Lázár Lovaspark csapatát mutatjuk be.

A több korábbi nagypályás ikon mellett sikeres futsal- és minifoci-játékosok szerepelnek a baráti társaságban, amelynek az alapítója, a csapatvezető prof. dr. Fehér Károly címzetes egyetemi tanár. A csapat Mező FC néven 1980-ban alakult.

A jogelőd Madridban, az I. Kispályás Bajnokcsapatok Európa Kupáján bronzérmet nyert. Az együttes eredményei alapján Magyarország legjobbjai közé tartozik. A magyar és a nemzetközi labdarúgás kiemelkedő személyiségei, Zámbó Sándor, Bognár György, Urbán Flórián, Mészöly Géza, Juhár Tamás, egykor a Lázár Lovaspark csapatában játszottak és öregbítették az együttes jó hírét. Ők közel 180-szor játszottak a magyar nemzeti válogatottban. A 2010-ben újjáalakult csapat mintegy száz mérkőzésen – hármat kivéve, amikor a döntőben büntetőkkel maradt alul – veretlen.

A Lázár Lovaspark Team is ott lesz Csepelen. Fotó: Peka Roland

Érdekesség, hogy információk szerint Dvéri Zsolt is játszani fog a Tippmix Minifoci Magyar Kupán, miként az Újpest futsalcsapatának idei edzője, Németh Péter is. Több korábbi nagypályás, olimpiai, futsal és minifoci nemzeti válogatott is tagja a csapatnak.

„Nagyon örülök, hogy végre elindulhatunk az országos Minifutball Szövetség versenyein. A csepeli Magyar Kupa-állomás mellett a balatonszárszói Balaton Touron is részt veszünk, és nagyon remélem, hogy az idei nyári szezon mellett további minifociversenyeken is el tudunk majd indulni. Külön kiemelném azt a magas színvonalú tájékoztatást, melyet a szervezettől kapunk, mind e-mailben, mint a közösségi médiában. Gratulálok! A csepeli Magyar Kupa-fordulóra igyekszünk olyan csapattal érkezni, hogy a torna szintjét emelni tudjuk. A keretet is úgy állítom össze, hogy először mindig azt nézem meg, milyen ember, és csak utána, hogy milyen játékos az illető! Sok sikert kívánok valamennyi csapatnak!” – mondta megkeresésünkre prof. dr. Fehér Károly csapatvezető, aki a mezőgazdaság-tudomány kandidátusa, a Szent István Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Magyar Lovas Szövetség kommunikációs igazgatója, elnöki főtanácsadója.

Nagy esélyes a Lázár Lovaspark / Fotó: Peka Roland

Nem a véletlen műve, hogy szinte mindenkinek ismerős a Lázár Lovaspark neve az országban, ki ne ismerné ugyanis a Lázár fivéreket. Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó-világbajnok, míg Lázár Vilmos 12-szeres kettesfogathajtó-világbajnok.

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!