BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rengeteg pénzzel ösztönöznék a francia sportolókat az olimpiai aranyéremre

A 2024-es párizsi olimpián sokkal többet fizetnek egy éremért a francia sportolóknak, mint eddig bármikor. Az aranyérem 30 millió forintot érhet az atlétáknak, az ezüst 25, a bronz pedig 19 milliót. Franciaország azt tűzte ki célul, hogy a hazai rendezésű olimpián az első ötbe kerülnek az éremtáblán. Ez 1948 óta nem sikerült az országnak.

A jövő nyári párizsi olimpia és paralimpia francia aranyérmesei fejenként 80 ezer eurós állami jutalmat kapnak. Ez több mint 30 millió forintnak felel meg.

Fotó: Thomas Samson / AFP

Az insidethegames.biz portál szerint 

az ezüstérmesek 65 ezer (körülbelül 25 millió forint), a bronzérmesek pedig 50 ezer eurós (19 millió forint) pénzdíjra számíthatnak.

A 2024-es prémium növekedést jelent a 2021-es tokiói ötkarikás játékok díjazásához képest, amikor a francia győztesek egyenkénti jutalma 65 ezer euró volt, a második hely 25 ezer, a harmadik pedig 15 ezer eurót ért.

Korrupciós ügyben nyomoznak a párizsi olimpia szervezőinél – Lázadoznak az afrikai vendégmunkások

A párizsi olimpia építkezéseiért felelős állami szervnél is razziáznak a rendőrök sikkasztás gyanúja miatt.

Franciaország a 2024-es olimpia éremtáblázatán az első öt közé kerülést tűzte ki célul, aminek elérése az 1948-as londoni játékok óta nem sikerült.

A párizsi olimpiát július 26-tól augusztus 11-ig, a paralimpiát pedig augusztus 28-tól szeptember 8-ig bonyolítják le jövőre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.