Sportgazdaság

Óriási tömeg előtt vette át bronzérmét Halász Bence – videó

Több ezer szurkoló ünnepelte Halász Bencét.

Ünnepélyes körülmények között, több ezer szurkoló vastapsa mellett vette át bronzérmét hétfőn Halász Bence, aki vasárnap este lett harmadik férfi-kalapácsvetésben a budapesti atlétikai világbajnokságon. 

A vasárnapi finálét a kanadai Ethan Katzberg (81,25 méter) nyerte az olimpiai bajnok lengyel Wojciech Nowicki (81,02 méter) és a magyar klasszis (80,82 méter) előtt. 

A három dobogós hétfőn, az esti program kezdete előtt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól vette át érmét és virágcsokrát a stadion és a főbejárat közötti parkban kialakított medálplázában. 

Újításnak számít, hogy a medálceremóniát minden esti program előtt tartják meg a stadion melletti parkos részen. Ez hétfőn is jól látható módon beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a versenyzők szinte rocksztárnak érezhetik magukat a színpadon, a tömeg ugyanis szinte karnyújtásnyira tőlük tört ki rendre ovációban a dobogósok felkonferálása közben. 

Budapest, 2023. augusztus 21.Az aranyérmes kanadai Ethan Katzberg (k), az ezüstérmes lengyel Wojciech Nowicki (b) és a bronzérmes Halász Bence (j) a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.MTI/Derencsényi István
Fotó: Derencsényi István / MTI

A pódium és az attól mintegy 20 méterre a fotósoknak kialakított emelvény közötti területet teljesen megtöltötték a nézők, s akik nem fértek oda, azok oldalról figyelték a ceremóniákat és éltették az érmes atlétákat. A díjátadók a férfi-kalapácsvetésével zárultak, előtte többek között a brit Katarina Johnson-Thompsont, a hétpróba bajnokát és a leggyorsabbnak járó aranyat kiérdemlő amerikai Noah Lylest láthatták a rajongók elérzékenyülni a dobogó tetején. 

Halász Bence bronzérmet érő kísérletét itt lehet megnézni:

A kalapácsvetők éremátadásán Halász Bence a többiekénél is nagyobb tapsban és ünneplésben részesült, majd a ceremónia végén, a dobogó tetején készített miniinterjúban újra megköszönte a magyar közönség biztatását, egyúttal jelezte, hogy mostantól már csak a következő év fő versenyeire, az Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára fog koncentrálni. 

Halász Bence teljesítményének ünnepléséhez a szervezők is nagyban hozzájárultak azzal, hogy a ceremóniára a vasárnapi jegyek is érvényesek voltak. A lejárt belépők tulajdonosait nem csupán beengedték a vb területére a medálplázához, de 50 százalékos áron jegyet is vásárolhattak a hétfő esti program megmaradt jegyeiből a nézőtér felső részén.

 

atlétikai vb 2023 Halász Bence kalapácsvetés
Kapcsolódó cikkek