A budapesti atlétikai világbajnokság szervezői a megmaradt vízkészletet és több kilométernyi dekorációs hálót is felajánlanak jótékony célra, az adományból rászorulók és állatmenhelyek részesülhetnek – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

atlétiai vb
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Hozzátették: 44 ezer palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz, többek között a magyar–ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez. Közölték azt is, adományként hasznosítja a szervezőbizottság a vb ideje alatt a Nemzeti Atlétikai Központot és az utcai versenyszámok helyszíneit díszítő dekorációs hálókat is. A szervezők több kilométernyi anyagot ajánlanak fel állatmenhelyeknek, az adományok elsőként fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek. A dekorációs hálók új helyükön többek között a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd.

Közölték azt is, hogy több mint 10 millió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz. Emellett 7400 eurót, azaz mintegy 3 millió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének.