A Világgazdaság megírta, hogy az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 3. fordulójában Szoboszlai Dominik góljával juttatta előnyhöz a Liverpool FC-t az Aston Villa ellen a mérkőzés második percében. A Liverpool még az első félidőben egy öngóllal duplázta meg előnyét, míg a második félidőben az egyiptomi Mohamed Szalah állította be a 3-0-s végeredményt. 

SZOBOSZLAI Dominik
Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

A magyar játékos a meccs után a Liverpoolfc.com-nak így nyilatkozott

Nagyon örülök, hogy itthon tarthattam a három pontot. Jól játszottunk, jók voltak a reakciók, szerintem mindenki ismét megmutatta magát, és csapatként is nagyon jól teljesítettünk

 Szoboszlai hozzátette:

Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem az első gólomat az Anfield Stadionban. Azt hiszem, nem is kívánhatnék jobbat.

Azt is elmondta, hogy két héttel ezelőtt volt két helyzete egymás után, de akkor sajnos 50 méterrel a kapu fölé lőtte a labdát. „Ma még jobban koncentráltam, hogy jól eltaláljam a labdát és betaláljak a kapuba. Most sikerült” – fogalmazott.   

Szoboszlai idei átigazolásával letaszította a trónról Dzsudzsák Balázst. A Debrecen válogatottsági rekordere karrierje során több mint 40 millió eurót (14,85 milliárd forint) mozgatott meg, míg Szoboszlai immár 92,5 milliót (34,34 milliárd forint) – magyar labdarúgóért még soha nem fizettek ennyit!