Jövedelme eltitkolása, és így az adófizetés elkerülése miatt a spanyol ügyészek négy év kilenc hónap börtönbüntetést kértek Carlo Ancelottira, a Real Madrid labdarúgócsapatának olasz vezetőedzőjére.

(FILES) Real Madrid's Italian coach Carlo Ancelotti holds a press conference at the Ciudad Real Madrid training ground in Valdebebas, outskirts of Madrid, on February 9, 2024 on the eve of their La Liga football match against Girona FC. Spain prosecutors seek jail term for football manager Carlo Ancelotti for tax evasion AFP reports on March 6, 2024. (Photo by Thomas COEX / AFP)
Fotó: AFP

Ancelotti a vádak szerint első madridi edzősködése idején, 2014-ben és 2015-ben több mint egymillió eurós bevétel után nem fizetett adót. A 64 éves szakember 

először 2013 és 2015 között irányította a Real Madridot, majd 2021-ben tért vissza a spanyol királyi klubhoz, amellyel tavaly december végén szerződést hosszabbított 2026 júniusáig.

A csapattal a bajnoki cím mellett kétszer hódította el a spanyol Király Kupát és Szuperkupát, két-két alkalommal nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot. Ancelotti az első olyan edző, aki Európa öt legerősebbnek tartott bajnokságát is megtudta nyerni csapataival, így a spanyol bajnoki címen túl az élen végzett az angol Chelsea-vel, a német Bayern Münchennel, az olasz AC Milannal és a francia Paris Saint-Germainnel is.