Sportgazdaság

Párizsi olimpia: közel nyolcmillió belépőt adtak el

Újabb adag jegyet bocsát piacra az olimpia szervezőbizottsága. Alig több mint száz nap van a párizsi csúcsesemény rajtjáig.

Jövő szerdától újabb 250 ezer jegyet értékesítenek a párizsi nyári olimpiára. A szervezőbizottság közlése szerint az eladásra szánt mintegy tízmillió belépőből eddig 7,9 milliót adtak el a 106 nap múlva kezdődő ötkarikás játékokra.

Marseille, 2024. április 2.
Az olimpiai öt karika a 2024-es párizsi nyári olimpia vitorlásversenyeire átalakított marseille-i Roucas-Blanc kikötő egyik üvegfalán a létesítmény avatóünnepségén 2024. április 2-án.
MTI/AP/Daniel Cole
A párizsi olimpia az év legnépszerűbb eseménye lesz / Fotó: Daniel Cole

„A többek között a torna-, valamint az úszóversenyekre szóló jegyek reggel tíztől válnak elérhetővé. Alig több mint száz nap van a rajtig, és bár maradtak kérdőjelek, ezeket igyekszünk kiegyenesíteni. Minden nap számít, tesszük a dolgunkat, és szerények maradunk, mert a záróünnepségig bármi megtörténhet” – mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke, aki ott lesz jövő kedden Olümpiában, ahol ünnepélyes keretek között meggyújtják az olimpiai lángot. A játékok hivatalosan július 26-án kezdődnek és augusztus 11-ig tartanak. 

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy van B terv a párizsi olimpia szervezőinek a tarsolyában, ha terrorfenyegetések miatt veszélybe kerülne az esemény megnyitóünnepsége. Az eredeti tervek szerint 300 ezer nézővel indítanák el az idei ötkarikás játékokat, de a moszkvai terrortámadás után a szervezőknek muszáj volt B tervet kovácsolniuk. Franciaország több tucat országtól kért biztonsági erőket a területére. A készültséget fokozza az iszlám radikálisok okozta magas terrorfenyegetettség és az izraeli háború miatt a palesztin terroristák megtorlásától való félelem.

 

Olimpia 2024 jegy Párizs 2024
Kapcsolódó cikkek