BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Foci-Eb 2024: hatalmas buli alakul Kölnben – ezrével vonulnak a magyarok a város utcáin - videó

A többezres tömeg nagyjából 12.30-kor indult el a stadion irányába, ahova közben megérkeztek a főszereplők, a magyar és a svájci válogatott tagjai is.

Legalább ötezer magyar szurkoló vonult kora délután szervezett keretek között a 15 órakor kezdődő Magyarország–Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a kölni RheinEnergie Stadionba.
 

Fotó: Koszticsák Szilárd

A drukkerek az arénától nagyjából két kilométernyi távolságban lévő téren gyülekeztek, majd rendőrségi kísérettel sétáltak el a találkozónak otthont adó létesítményhez. 

Már a gyülekező ideje alatt, még a menet indulását megelőzően felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok, így többek között a „Ria, ria, Hungária”, a „Hajrá, magyarok!”, valamint a 2016-os Eb-szereplés óta hagyományossá vált „Az éjjel soha nem érhet véget” című dal.

A rendőrség néhány alkalommal felszólította a csoportot, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjanak, miközben az indulásig egyfolytában érkeztek a drukkerek a menet végéhez. A többezres tömeg nagyjából 12.30-kor indult el a stadion irányába, ahova közben megérkeztek a főszereplők, a magyar és a svájci válogatott tagjai is.

SZAPPANOS Péter; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik  és Szappanos Péter a a kölni RheinEnergie Stadionbanban. Fotó: MTI / Illyés Tibor

A környező utcákban lépten-nyomon kisebb-nagyobb magyar szurkolói csoportokkal lehetett találkozni, akik a vendéglátó egységekben készültek a meccs kezdetére.

 

Itt nézheti meg az Origo Sport videóját:

Az A csoport és az Eb péntek este játszott müncheni nyitómeccsén a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott a csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére kezdi meg szereplését 15 órakor a svájciak ellen, az összecsapást pedig az M4 Sport, a Kossuth rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetíti.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.