Turizmus

Kétszázezer strandolót vár a Lupa-tó

Több mint hárommilliárd forintos beruházás eredményeként nyerte el jelenlegi formáját a Lupa-tó, ahol a tavalyi próbaüzemmód után e hét végén élesben is elrajtol a szezon a 100 hektáros vízfelület körül kiépített strandkomplexumban.

Az ország legnagyobb természetes vizű bányatavát és környékét érintő fejlesztésekről Gerendai Károly tájékoztatta a sajtó képviselőit. Az üzletember elmondta: tavaly még csak a terület negyedét, azóta viszont már a teljes egészét megvásárolta a Videotonban is érdekelt Lakatos Péterrel közös cége, a Lupa Vagyonkezelő Kft. A két év alatt hárommilliárd forintra nőtt Lupa-tavi büdzsé a több részletben megvásárolt terület vételárát is tartalmazza.

Fotós: Földi D. Attila

Mint megtudtuk, a folyamatos fejlesztések eredményeként a tavalyi 6,5 ezerről az idei szezonra 10 ezerre nőtt a strand napi befogadóképessége, ráadásul több új elemmel és szolgáltatással bővült az alacsonyabb áron látogatható, illetve a drágább belépődíjas prémiumrész egyaránt. Gerendai kitért arra, hogy a szerényebb, ezáltal olcsóbb strandterületet elsősorban azoknak szánták, akik korábban ingyen, egyúttal illegálisan fürödtek a bányatóban, ahol immár biztonságos körülmények között, a balatoni és a fővárosi strandoknál jobb minőségű vizet és szolgáltatásokat élvezhetnek az idén is 1-1,5 ezer forintos belépőjegyért.

A Lupa-tavat idén már Budapest tengerpartjaként hirdetik, jelezve, hogy az idei szezonra kiépített és kialakított szolgáltatások színvonala a tavalyi próbaszezon tapasztalatai alapján továbbfejlesztve immár minden szempontból vállalható nívójú. A fejlesztések azonban még a következő években is folytatódnak – nyilatkozta Gerendai –, a 100 hektáros vízfelület mentén további partszakaszokat építenek ki.

A világ öt legjobb wakeboardkomplexumának egyikét is magában foglaló Lupa-tónál idén nyáron 200 ezer láto­ga­tóra számítanak, vagyis nagyjából 25 százalékkal többre, mint a tavaly 153 ezer strandolóval zárult szezonban. A pré­mium­­­­­­partszakasz befoga­dóképessége a teljes strandkomplexum 75 százaléka, ahová a 2,5-3,5 ezer forintos belépőjegy érvé­nyes. Ezen a területen a Costes nevével fémjelzett gasztrosétány is van, illetve sportpályák, valamint 300 fős rendezvényterem is helyet kapott.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Lupa tó strandkomplexum Gerendai Károly
Kapcsolódó cikkek