Oltás és teszt nélkül is lehet utazni október elsejétől Thaiföldre – így döntött a thai kormány, amely szeptember végével feloldja a koronavírus-járvány miatt meghozott szigorú intézkedéseket. A Spabook.net szúrta ki, hogy a királyság a Covid–19-et veszélyes fertőző betegségről felügyelet alatt álló fertőző betegségre minősíti át. 

THAILAND - KRABI - 2022
Fotó: Maxime Gruss / Hans Lucas via AFP

Ennek értelmében a turistáknak már nem kell igazolniuk semmit sem a Coviddal kapcsolatban, vagyis sem a védőoltás, sem a negatív teszteredmény nem kötelező. 

A rezsiszámlán múlik majd a téli utazási kedv

Télre kinyit Bali, és újra slágercélpont lehet Dubaj.

Thaiföld még 2020 márciusában hozott szigorú intézkedéseket, de mivel a járvány elhúzódott, és ezt egyre inkább megérezte a gazdaság motorját turizmus, 

fokozatos enyhítésekbe kezdtek már 2021-ben is. Idén nyártól már csak oltási igazolást vagy a negatív teszteredményt kértek, de mostantól ezt is eltörlik. 

Annyira bejött a kannabisz legalizálása Thaiföldnek, hogy most már kaszinókat is akarnak

A szerencsejátékot is engedélyeznék, hogy újraélesszék az ország turizmusát.

Szintén jó hír a magyaroknak, hogy mivel nincs vízumkötelezettség, az engedélyezett tartózkodási időt 30 napról 45 napra növelték. Ez egészen 2023. március 31-ig lesz érvényben. A nem turistacélú, illetve 30 napot meghaladó beutazások ugyanakkor továbbra is vízumkötelesek a magyarok számára is.