Az előfoglalások száma 15 százalékkal nőtt a pünkösdi hosszú hétvégére a tavalyihoz képest – derül ki a Szallas.hu szerdán közzétett adataiból.

Zalakaros,,Hungary,-,July,4,,2018:,Vacationers,At,The,Pool
Fotó: Jana Janina

Az utazási portálok legfrissebb kutatása szerint Gyula, Siófok és Eger vonzza a legtöbb vendéget, 

Budapest a hatodik helyen szerepel. Az élbolyban található még Szeged, Pécs, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza is. A válaszadók majdnem harmada apartmanban, 26 százaléka vendégházban, 23 százaléka hotelben kíván megszállni. A vendégek 14 százaléka választott panziót és 6 százaléka egyéb szálláshelyet.

A tájékoztatás szerint a háromnapos ünnepre a Szallas.hu által közvetített átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 12 ezer forint. 

A május elsejével záródó hosszú hétvégén a foglalások száma alig 10 százalékkal maradt el a szezont berobbantó négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól.

Azon a hétvégén Budapest, Eger és Pécs végeztek a dobogón, a top 10-es listán pedig Szeged, Gyula, Sopron, Balatonfüred, Hévíz, Siófok és Hajdúszoboszló is szerepelt. Az akkori átlagos foglalási ár 11 570 forintot tett ki. A vendégek 27 százaléka hotelben, 26 százaléka apartmanban, 24 százaléka vendégházban, 18 százaléka panzióban pihent, 5 százalék pedig egyéb szállástípust választott.