Tizenkét év után, 2024 februárjában távozik a cég éléről Szigetvári József, a Szallas.hu Zrt. vezérigazgatója, aki a továbbiakban stratégiai tanácsadóként támogatja tovább a cégcsoportot – közölte a vállalat. 

Szigetvári József 
küldött kép
Szigetvári József, a leköszönő vezérigazgató sikertörténetet írt cégével. 
Fotó: Szallas.hu

Szigetvári József vezetése alatt a Szallas.hu tizenkét év távlatában apró miskolci turisztikai start-upból piacvezető belföldi online foglalási portállá vált, majd külföldi akvizíciók révén 5 országban tevékenykedő, 500 fős csapattal dolgozó közép-európai cégcsoporttá (Szallas Group) nőtte ki magát. Sikerének látványos elismerése volt 2022-ben, hogy a szektor egyik legnagyobb stratégiai exitjeként a lengyel média- és e-commerce óriás, a Wirtualna Polska Holding felvásárolta.

A leköszönő vezérigazgató februártól stratégiai tanácsadóként segíti a cégcsoportot, amelyet a Wirtualna Polskával közösen újabb növekedési pályára állítottak. 

A Szallas Group oroszlánrészt vállalt a magyar piac digitalizációjában,

majd bebizonyította, hogy stratégiájuk külföldön is működőképes. 

Személyes döntésem, hogy a Szallas Group következő nagy ugrását, továbbra is csapattagként támogatom, elsősorban a közép-európai akvizíciókra és a lengyel piac digitalizálására koncentrálva

 – ígéri Szigetvári József.

A vezérigazgató döntésére Aleksander Kusz, a WP Holding E-Commerce alelnöke úgy fogalmazott, hogy megnyugtató számunkra, hogy Szigetvári továbbra is velük marad, és kulcsfontosságú stratégiai projekteket visz tovább.

Februártól az új vezérigazgató érkezéséig a Szallas Group menedzsment tagja, Rigó Ferenc vezeti a Csoportot interim CEO-ként, aki maga is Szigetvárihoz hasonló sikertörténetet írt Kolozsvárról alapított online foglalási oldalával, a Travelminit.ro-val. 

Rigó Ferenc 
küldött kép
Rigó Ferenc, aki ideiglenesen veszi át a cégcsoport vezetését